Predsjednik Vlade Milanović s predsjednikom Velike narodne skupštine Republike Turske

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednik_vlade_milanovic_s_predsjednikom_velike_narodne_skupstine_republike_turske.jpg

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović sastao se danas s predsjednikom Velike narodne skupštine Republike Turske Cemilom Çiçekom.

„Turska je bila prijatelj Hrvatskoj u najtežim trenucima“, rekao je predsjednik Vlade Zoran Milanović pozdravljajući tursku delegaciju i istaknuo da će hrvatska Vlada, ulaskom u Europsku uniju, zagovarati tursko članstvo.

Razgovarali su o bilateralnim odnosima, koji su ocijenjeni prijateljskima i savezničkima, dok u gospodarskom i trgovinskom smislu postoji još puno prostora za njihovo produbljivanje. U tom je kontekstu posebno istaknuto područje turizma, tehnologije i kulture.

„Turska sa zanimanjem prati odnose s Hrvatskom, koja je za nas vrlo važna zemlja u regiji, za njezinu stabilnost, sigurnost i prosperitet“, istaknuo je predsjednik Velike narodne skupštine Çiçek te čestitao na skorom hrvatskom ulasku u Europsku uniju.

Bilo je riječi i o poticanju međusobnih ulaganja, a u tom je kontekstu premijer Milanović izvijestio da Hrvatska radi na uklanjanju nepotrebnih barijera, u cilju stvaranja povoljne investicijske klime.



Pisane vijesti