Predsjednik Vlade Milanović sastao se sa zamjenicom predsjednika Vlade NR Kine

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović danas se sastao u Banskim dvorima sa zamjenicom predsjednika Vlade Narodne Republike Kine Liu Yandong.

Predsjednik Vlade Milanović zahvalio je kineskoj strani na donacijama Hrvatskoj. Naime, veleposlanstvo Narodne Republike Kine u Zagrebu uplatilo je 50.000 kuna Ministarstvu vanjskih i europskih poslova radi pružanja pomoći stanovnicima poplavljenih područja u Hrvatskoj, a kineski Crveni križ je u istu svrhu uplatio 50.000 US dolara Hrvatskom crvenom križu.

Na sastanku su razmotrili bilateralne odnose dviju zemalja, s posebnim naglaskom na mogućnostima intenziviranja gospodarske suradnje. Zaključeno je da je potrebno uložiti dodatne napore kako bi se ona poboljšala, a predsjednik Vlade istaknuo je da su kineske kompanije dobrodošle investirati u Hrvatsku. Posebno je izdvojio infrastrukturne projekte, luke i energetiku.

Razgovarali su također o jačanju suradnje dviju zemalja u kontekstu hrvatskog članstva u EU te u okviru tzv. formata Kina + 16 (Kina i zemlje Srednje i Istočne Europe), a složili su se da i u području turizma ima prostora za napredak.



Pisane vijesti