Predsjednik Vlade Milanović u Bruxellesu: Promatramo i važemo svoje interese. Nećemo se zaletjeti u bankovnu uniju

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović boravi danas i sutra u Bruxellesu, gdje sudjeluje na sastanku Europskog vijeća. U izjavi novinarima prije početka sastanka, upitan ima li Hrvatska planove ući u bankovnu uniju i prije nego postane članica Eurozone, premijer Milanović istaknuo je da promatramo i važemo svoje interese. „Nećemo se ni u što zaletjeti. Razmotrit ćemo najbolje hrvatske interese.“

Što se tiče početka pregovora sa Srbijom, predsjednik Vlade Zoran Milanović kazao je da će Hrvatska biti partner, a ne mentor. „Srbiji je mjesto u Europskoj uniji. Bude li se morala prilagođavati po istim kriterijima kao Hrvatska,, bit će teško i moglo bi dugo trajati. Želimo Srbiji uspjeh i vidimo u tome svoj interes, jer želimo stabilno susjedstvo“, kazao je premijer Milanović.

Upitan za komentar odustajanja HDSSB-a od potpore izmjenama Ustava, predsjednik Vlade rekao je da smatra da su predložene promjene dobre stvari. „HDSSB je od početka pregovora bila vrlo konstruktivna i njihov jedini prijedlog su bile regije, što je svima bilo prihvatljivo i do zadnjeg trenutka nije bilo nikakvih nesporazuma. A ovaj preokret svatko tumači drugačije“, kazao je premijer i dodao da su te promjene dobre i potrebne i da je svatko tko hoće napraviti dobru stvar za Hrvatsku dobrodošao.

U vezi prodaje dijela vlasničkog udjela Croatia Osiguranja, predsjednik Vlade istaknuo je da će se taj novac koristiti isključivo na smanjivanju javnog duga.



Pisane vijesti