Predsjednik Vlade Milanović u Kastvu: Žica nije rješenje, Hrvatska će se pobrinuti za svoje interese

Slika /Vijesti/2015/listopad/4 listopada/H20151004002155.jpg

Predsjednik Vlade Zoran Milanović u nedjelju je u Kastvu sudjelovao na otvaranju tradicionalne manifestacije Bela nedeja, koja se organizira svake prve nedjelje u listopadu povodom autohtonog mladog vina belica.

Odgovarajući na novinarsko pitanje je li Hrvatska spremna na moguće Mađarsko zatvaranje granica, premijer Milanović kazao je da jest, ali da to zatvaranje neće funkcionirati. "Mi nismo narod koji je odrastao u žici, nadam se da će i drugi shvatiti da žica nije rješenje, a Hrvatska će se pobrinuti za svoje interese", dodao je.

"Nadam se da  nas neće natjerati da i mi gradimo neku ogradu, jer to je krajnje rješenje svih krajnjih rješenja, kad ste okruženi ljudima koji ne razumiju ni prošlost ni sadašnjost i pozivaju na zaštitu od islama. Neka se vrate u 11., 12. ili 14. stoljeće. Barem mi u Hrvatskoj to znamo jer smo uvijek bili na granici i znamo što opasnost jest, a što nije. Ovo nije opasnost, neka nas ne brane od toga, njihova nam pomoć ne treba", rekao je premijer.

Na otvaranju tradicionalne manifestacije Bela nedeja Milanović je podsjetio na slogan Hrvatske čitaonice osnovane u Kastvu, koji glasi "Složimo se". Potrebno nam je zajedništvo da završi rat i počne dugi domovinski mir, rekao je Milanović.

(Tekst i foto: HINA)

Pisane vijesti | Govori i izjave