Predsjednik Vlade Milanović u Luci Ploče: Svi naši projekti su financijski zaokruženi

Slika /Vijesti/2015/listopad/3 listopada/fotografija 1.JPG

Predsjednik Vlade Zoran Milanović obišao je u subotu gradilište projekta rekonstrukcije i izgradnje spojne ceste za Luku Ploče i grad Ploče. 

"Ovo je još jedan od projekata koji se grade uz jamstvo vlade ili kredite HBOR-a, to je važan projekt jer će grad Ploče imati uredniji pristup autocesti, šleperi više neće ići kroz grad, to će biti na europskom standardu", rekao je premijer nakon obilaska gradilišta.

Premijer je podsjetio da se već gradi i most kopno-otok Čiovo, a uskoro će i Pelješki most. "Ono što je ključno jest da su svi ovi projekti financijski zaokruženi. Sjetimo se što je bilo s Pelješkim mostom za koji su radovi otvarani pet puta, a onda je potpisan i ugovor s izvođačima radova bez osiguranog novca, što je kazneno djelo. Moja vlada je morala raskinuti takav ugovor i ispričavati se tvrtkama koje su to planirale kao posao, a tadašnja vlada kao investitor ih je prevarila. Sada ih mi nećemo prevariti. Izgradnja Pelješkog mosta može početi već krajem ove godine", rekao je premijer Milanović u razgovoru s novinarima. 

Pisane vijesti