Predsjednik Vlade Milanović u obilasku radova u Belupu: I ovu su investiciju omogućile aktivne mjere Vlade

  • Slika /Vijesti/2015/srpanj/30 srpnja/belupo_premijer16.jpg

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović  sudjelovao je danas u Koprivnici u obilježavanju početka radova na glavnom objektu Belupove nove tvornice krutih, polukrutih te tekućih oblika lijekova.

Premijer je zahvalio predsjedniku Uprave Podravka Grupe Zvonimiru Mršiću što je u svome govoru spomenuo ulogu Vlade Republike Hrvatske u zadnje tri godine u pogledu Podravke koju je politika prijetila pretvoriti u politički feud.

„Podravka to danas nije, a jedina politička odluka koju je Vlada zadnjih godina donijela u vezi s Podravkom, bila je upravo ona otprije nekoliko tjedana, da Vlada, odnosno hrvatska država, kao jedan od dioničara, sudjeluje u dokapitalizaciji  da bismo povećali ono što trenutačno imamo.“ kazao je. Država je samo jedan od dioničara, a u značajnom dijelu dioničke strukture su mirovinski fondovi, koji štede i ulažu novac  za neke buduće mirovine, dodao je premijer.

„To je sve jedna vrlo važna i društveno uvezana priča, to je hrvatska ekonomija. Podravka je tu važan igrač, iz godine u godinu sve ozbiljnija tvrtka. Podravka je ambiciozna, širi se u jednom prostoru i jednoj grani koja je vrlo konkurentna. Nije nigdje lako, ali se osobito u prehrambenoj industriji mora izboriti za kupca proizvodima koji se danas proizvode po cijeloj Europi.  Vlada ovom projektu nije poklonila status strateškog projekata, nego ga je on zadovoljio prema formalnim kriterijima, kao i svatko drugi. U ovom se trenutku u Hrvatskoj priprema dosta takvih projekata. Samo nekoliko zadnjih tjedana imao sam čast biti prisutan i reći dvije, tri riječi na otvaranjima i u Osijeku, i u Rijeci neki dan, i drugim dijelovima Hrvatske, ne samo kada su u pitanju industrijski objekti, nego i objekti u turizmu – hoteli, odmarališta. Sve su to investicije koje su se dogodile, u dobroj mjeri, upravo zbog aktivnih mjera Vlade, porezne politike, odnosno mjera koje je usvojio Sabor na prijedlog Vlade i kredita Hrvatske banke za obnovu i razvoj. Podravka bi u ovu investiciju išla i bez ovih poticajnih mjera zato što joj se isplati, ali ovako joj se još više isplati i to je sva filozofija“, zaključio je premijer.

Pisane vijesti | Govori i izjave