Predsjednik Vlade Milanović u Zagorju: Hrvatska ide naprijed i rezultati se vide u cijeloj zemlji

  • Slika /Vijesti/2015/rujan/10 rujna/FAH-H9104565.jpg

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je danas na svečanom otvorenju 23. Zagorskog gospodarskog zbora.

Uz predsjednika Vlade bili su potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić, ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak i ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić.
 
O obraćanju nazočnima, predsjednik Vlade Milanović istaknuo je da Zagorje i sjeverna Hrvatska idu naprijed i rastu. Isto se dogodilo i s Dalmacijom, kazao je premijer, što on vidi kao rezultat značajnih ulaganja u puno kvalitetniju uslugu. „Ove godine zarađuju više nego ikada“, dodao je. Predsjednik Vlade podsjetio je na puno težu situaciju u Slavoniji i istočnoj Hrvatskoj kojoj treba pomoći i iskazati solidarnost. „Ovo im je veliko ohrabrenje, da vide da je u Hrvatskoj, u malim sredinama poput ovih u Zagorju puno interakcije, mreža odnosa i potpore, prava društvena zajednica“.
 
„Godinu dana je prošlo i rezultati se vide u cijeloj Hrvatskoj“, nastavio je premijer. Dodao je da Hrvatska ide naprijed i da su pred nama naše najbolje godine, kao nacije i zajednice od 4.5 milijuna građana. Male zajednice, koja da bi bila uspješna, mora biti otvorena, znatiželjna i mora se okretati prema svijetu. „Hrvatska danas, bez obzira što ima i dalje veći uvoz nego izvoz robe, ima jak sektor usluga i pozitivnu platnu bilancu“, rekao je premijer i istaknuo da smo manje ovisni kao država o stranoj valuti. „Imamo devizne rezerve kojima čuvamo tečaj eura, dok ne uđemo u eurozonu“, nastavio je i rekao da nam europska pravila nalažu ulazak u eurozonu, ali će Vlada, s druge strane, napraviti sve da to bude u onom trenutku kada nama bude odgovaralo da imamo euro, a ne kunu. „Do tada, kuna je naša valuta“, zaključio je premijer.
 
Po završetku svečanog otvorenja, predsjednik Vlade obišao je sajamski prostor.

(Foto: HINA)
 
 

Pisane vijesti | Govori i izjave | Zoran Milanović