Predsjednik Vlade na obilježavanju Svjetskog dana Roma: Poštovanje ključno za svaku zajednicu

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednik_vlade_na_obiljezavanju_svjetskog_dana_roma_postovanje_kljucno_za_svaku_zajednicu.jpg
Čestitajući Romima njihov dan, premijer Zoran Milanović je poručio kako im ne želi govoriti kao pokrovitelj niti o tome koliko novaca država daje manjinama, već naglasiti važnost samopoštovanja koje se stječe radom i uspjehom.

"Bitno je da romska zajednica, stalno na rubu društva i stalno među gubitnicima, konačno postane dobitnička, čija djeca se kvalitetno školuju i preskaču prag siromaštva", naglasio je premijer Milanović, dodajući kako je država tu da pomogne, ali ne i da patronizira i dijeli lekcije.

Pritom je istaknuo primjer saborskog zastupnika 12 nacionalnih manjina Veljka Kajtazija, koji je visokoškolsko obrazovanje i vrhunsku sportsku karijeru postigao isključivo radom te primjere iz prve generacije mladih Roma koji su danas završili fakultete i pokazuju različitost.

"Želimo više uspjeha, gladni smo uspjeha, a to treba vrijediti i za romsku zajednicu", rekao je premijer Milanović dodajući da onaj tko svoju budućnost vidi samo kroz pomoć kohezijskih fondova i poticaje - tako uspjet i neće.



Pisane vijesti