Predsjednik Vlade na prijemu u prigodi obilježavanja blagdana Kurban – bajrama

Slika /Vijesti/Vijesti fotografije/rujan/12 rujna/bajram.JPG

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Tihomir Orešković sudjelovao je danas u Islamskom centru u Zagrebu na prijemu u prigodi obilježavanja blagdana Kurban – bajrama.

Obraćajući se nazočnima, predsjednik Vlade Tihomir Orešković uputio je čestitke svim hrvatskim građankama i građanima islamske vjeroispovijesti. Podsjetio je da je Kurban – bajram vrijeme u kojem se svi trebamo sjetiti univerzalnih vrijednosti pomirenja i oprosta, milosrđa i tolerancije te brige za drugog. „Blagdanski dani molitve i nade trebaju nam biti dodatni poticaj u promicanju humanosti i solidarnosti, dijaloga i međusobnog razumijevanja i poštovanja“, kazao je.
 
Istaknuo je da je ovaj veliki islamski blagdan prigoda je za još šire otvaranje vrata suradnji i izgradnji povjerenja u našem društvu. „Neka Vam duh i ozračje ovog blagdana bude izvor nadahnuća u zauzimanju za opće dobro i zajedništvo među ljudima“, rekao je predsjednik Vlade, zaželjevši okupljenima da blagdanske dane provedu u miru i radosti, u krugu obitelji i bližnjih.
 

Pisane vijesti