Predsjednik Vlade: Nastavljamo raditi u partnerstvu s općinama, gradovima i županijama i realizirati najvažnije projekte

  • Slika /Vijesti/2017/06 lipanj/20 lipnja/3 Ivanec/2.png

U povodu obilježavanja Dana Grada Ivanca, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković posjetio je danas Muzej planinarstva u Ivancu, iskoristivši prigodu da se detaljnije upozna s aktivnostima Grada Ivanca, aktualnom situacijom i projektima koji se provode.

Čestitavši Dan Grada, predsjednik Vlade naglasio je da je Ivanec prema indeksu razvijenosti među najrazvijenijim gradovima u Republici Hrvatskoj.
 
„Ovo je grad duge povijesti i bogate kulturne baštine, drugi po veličini u Varaždinskoj županiji. Prema brojnim nacionalnim, ali i međunarodnim priznanjima, sjajno se razvija i u gospodarskom i infrastrukturnom pogledu“, rekao je Plenković.
 
Dodao je da se Ivanec nalazi na važnoj prometnoj poveznici između Varaždina i Krapine, poručivši da će se raditi na tome da se što prije dovrši i taj prometni pravac kako bi ovaj dio Sjeverozapadne Hrvatske bio još bolje i kvalitetnije povezan s ostatkom zemlje.
 
„Nastavit ćemo raditi u duhu partnerstva i uvažavanja razvojnih ambicija koje vi imate na svojoj razini i onoga što Vlada radi na razini cijele Hrvatske“, naglasio je Plenković.
 
Najavio je da će na sutrašnjoj sjednici Vlade biti predstavljena Strategija regionalnoga razvoja Republike Hrvatske - dokument koji se pripremao godinu i pol dana.
 
,,Taj dokument bit će predstavljen županima te udrugama gradova i općina na zajedničkom sastanku početkom srpnja u Požegi'', kazao je Plenković. Napomenuo je kako će to biti drugi sastanak u ovom formatu s ciljem utvrđivanja daljnjih projekata i dogovora glede pripreme fiskalne decentralizacije, kao i dogovora o prioritetnim projektima svih hrvatskih županija.
 
Naglasio je da je zadaća svih ministara u Vladi biti na terenu diljem Hrvatske i imati otvorena vrata u dnevnoj komunikaciji sa županima, gradonačelnicima i načelnicima kako bi na zajednički način rješavali važne razvojne projekte.
 
Čestitao je ovom prigodom Miloradu Batiniću na izboru za gradonačelnika Ivanca, kao i Radimiru Čačiću na izboru za župana Varaždinske županije te Alenu Runcu na izboru za predsjednika Županijske skupštine.
 
Na upit novinara kako komentira medijske napise o kupnji dionica INA-e, Plenković je kazao da Vlada razmatra niz opcija koje bi bile primjerene za realizaciju povrata INA-e u hrvatske ruke.
 
„Važno je da se u tom procesu angažiraju i najrenomiraniji međunarodni savjetnici koji bi nam pomogli pri evaluaciji same kompanije“, kazao je Plenković.
 
Što se tiče arbitraže sa Slovenijom, predsjednik Vlade ponovio je da je pozicija Republike Hrvatske vrlo jasna te da ona nije vezana tom presudom.
 
„Krajem srpnja 2015. Hrvatski sabor jednoglasno je donio odluku o povlačenju Hrvatske iz arbitraže. Sukladno međunarodnom pravu notificirali smo o tome Sloveniju, članicu Ujedinjenih naroda. Hrvatska ni na koji način neće biti vezana presudom koja će biti objavljena 29. lipnja i tu se naša pozicija nije nimalo promijenila“, poručio je Plenković. 

Pisane vijesti