Predsjednik Vlade Orešković u posjetu Solinu i Sinju: Hrvatska funkcionira, a investicije se nastavljaju

Slika /Vijesti/Vijesti fotografije/lipanj/30 lipnja/B_naslovna.jpg

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Tihomir Orešković danas je, nakon sudjelovanja na otvaranju 16. Ljetne škole Europske mreže ideja u Splitu, posjetio Solin i Sinj.  
 

U Solinu je s obnašateljem dužnosti gradonačelnika Grada Solina Dalibora Ninčevića obišao gradilište hotela Porta Salonae. Riječ je o investiciji vrijednoj  više od 40 milijuna kuna, s potpuno novim konceptom turizma i njegovog povezivanja s kulturno-povijesnom baštinom  budući da će se hotel nalaziti na samom ulazu u Arheološki park Salona.

„Tu sam danas kao tehnički premijer,  ali je naša poruka jasna – Hrvatska funkcionira, a investicije se nastavljaju“, kazao je premijer Orešković i čestitao svima uključenima u ovaj projekt. Premijer je kratko razgledao i lokalitet Manastirine te obećao povratak u Salonu radi temeljitijeg upoznavanja sa salonitanskim arheološkim blagom.

U Sinju se premijer Orešković u pratnji potpredsjednika Vlade Bože Petrova i zastupnika u Hrvatskom saboru Miru Bulja, u Upravi grada sastao s obnašateljicom dužnosti gradonačelnice Grada Sinja Kristinom Križanac i zamjenikom gradonačelnice Zlatkom Ugrinom.

Premijer Orešković posjetio je Alkarsko viteško društvo Sinj gdje je razgovarao s njegovim članovima te razgledao Muzej Sinjske alke. 

Obišao je i crkvu te muzej Čudotvorne Gospe Sinjske. Nakon obilaska bivše vojarne Petar Berislavić u Kuli, posjetio je tvrtku Naprijed, a kratko se zadržao i u Gospodarskoj zoni Kukuzovac.

 

Pisane vijesti