Predsjednik Vlade otvorio novoobnovljenu općinsku zgradu i dječji vrtić u Župi dubrovačkoj

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednik_vlade_otvorio_novoobnovljenu_opcinsku_zgradu_i_djecji_vrtic_u_zupi_dubrovackoj.jpg

Predsjednik Vlade Ivo Sanader posjetio je danas općinu Župu dubrovačku i u Srebrenom svečano otvorio novoobnovljenu općinsku zgradu i dječji vrtić u obnovu i opremanje kojih je uloženo 18 milijuna kuna.

ŽUPA DUBROVAČKA, 19. srpnja 2007. (Hina) - Predsjednik Vlade Ivo Sanader posjetio je danas općinu Župu dubrovačku i u Srebrenom svečano otvorio novoobnovljenu općinsku zgradu i dječji vrtić u obnovu i opremanje kojih je uloženo 18 milijuna kuna.

Premijer Sanader u toj je prigodi kazao kako je Vlada ove godine u projekte u Dubrovačko-neretvanskoj županiji uložila milijardu i 200 milijuna kuna.

Najavivši i gradnju mosta Pelješac - kopno, istaknuo je: "Gradit ćemo most kopno-Pelješac i ne ćemo dopustiti da iz ovih ili onih politikantskih ili nekih drugih razloga bude spriječena gradnja mosta."

Sanader je dodao kako će se most graditi jer hrvatski jug "želimo izvući iz prometne izolacije". Najavio je za 2008. i početak gradnje brze ceste Dubrovnik - Zračna luka.

"Tražimo od Hrvatskih cesta da do kraja ove godine završi svu projektnu dokumentaciju te da se osigura građevna dozvola za tu brzu cestu, gradnja koje treba početi 2008.", kazao je premijer Sanader.

Posjet Župi dubrovačkoj premijer je u pratnji ministra kulture Bože Biškupića, državnog tajnika za more Branka Bačića, saborskog zastupnika Frane Matušića i dubrovačke gradonačelnice Dubravke Šuice završio obilaskom gradilišta nove školske zgrade i trodijelne športske dvorane te budućeg spomenika palim braniteljima.



Pisane vijesti