Predsjednik Vlade otvorio športsku dvoranu u Kravarskom

Predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader otvorio je danas na prigodnoj svečanosti u Kravarskom novu športsku dvoranu Osnovne škole "Slavko Kolar" istaknuvši kako bez djece nema budućnosti Hrvatske.

KRAVARSKO, 9. prosinca 2005. (Hina) - Predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader otvorio je danas na prigodnoj svečanosti u Kravarskom novu športsku dvoranu Osnovne škole "Slavko Kolar" istaknuvši kako bez djece nema budućnosti Hrvatske.

Izrazio je zadovoljstvo demografskom slikom u tom kraju i činjenicom da Osnovnu školu u Kravarskom polazi 300 učenika.

Premijer je istaknuo kako će skori početak gradnje autoceste Zagreb - Sisak otvoriti nove perspektive za Kravarsko i širu okolicu, najavivši da će u veljači iduće godine početi gradnja dionice od Jakuševca do Velike Gorice.

U blizini Kravarskog bit će sagrađen priključak na autocestu, čime će to područje biti puno bolje povezano sa Zagrebom, ali sve to nije važno, ako nema djece koja ostaju poslije nas i koja će to koristiti, rekao je Sanader.

Također je istaknuo, da su u proračunu za iduću godinu višestruko povećana sredstva za projekte lokalne samouprave, te da činjenica da je školska športska dvorana dovršena za godinu dana, pokazuje da lokalna samouprava uz pomoć države može uspješno ostvariti i velike projekte.

Ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac je rekao da u Hrvatskoj samo 30 posto škola ima športsku dvoranu i da je namjera njegova ministarstva da svaka škola dobije dvoranu kako bi se djeca
mogla baviti športom i zdravo razvijati.


Hrvatski nacionalni obrazovni standard jedan je od najambicioznijih, jer u osnovnim školama predviđa učenje dva strana jezika i stjecanje informatičke pismenosti. Projekt gradnje športsko-školske dvorane jedan je od preduvjeta za kvalitetno školstvo, rekao je ministar Primorac, najavivši da će se i u idućoj godini nastaviti intenzivna gradnja športskih dvorana.

Također je rekao kako se do 2010. planira ukinuti rad u tri smjene u školama, i hrvatsko školstvo učiniti najkonkurentnijim u ovom dijelu Europe.

Nazočne među kojima su bili i ministar financija Ivan Šuker, ministar mora, prometa turizma i razvitka Božidar Kalmeta, te druge dužnosnike pozdravio je predsjednik Općinskog vijeća Kravarskoga Vlado Kolarec i ravnateljica škole Slavka Kvitek.



Pisane vijesti