Predsjednik Vlade Plenković na 2. sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković predsjedat će 2. sjednicom Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, u ponedjeljak, 3. srpnja 2017. godine, u 15.00 sati, u Požegi (zgrada Požeško-slavonske županije, Županijska 7). 

Na sjednici Savjeta ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac predstavit će provedbu Projekta Slavonija, Baranja i Srijem, a posebno će biti riječi o ugovorenim projektima iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova. Također, bit će riječi o osnivanju fonda za regionalni razvoj te o najvažnijim natječajima u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija.
 
Neke od drugih tema o kojima će se govoriti su poljoprivreda i ruralni razvoj te zapošljavanje. Aktivnosti svojih ministarstava u okviru ovih tema predstavit će ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić,  i ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić.
 
Predstavnici županija predstavit će svoje strateške razvojne projekte u okviru Projekta Slavonija, Baranja i Srijem.
 
 
Podsjetimo, Vlada je na sjednici 8. ožujka 2017. osnovala Savjet za Slavoniju, Baranju i Srijem, a prva sjednica održana je 11. travnja 2017. u Osijeku. Savjet je savjetodavno tijelo Vlade u području koordinacije provedbe i praćenja korištenja europskih strukturnih i investicijskih fondova (ESI), instrumenata i programa Europske unije, Europskoga gospodarskog prostora i nacionalnih izvora u okviru Projekta Slavonija, Baranja i Srijem.

Najave