Predsjednik Vlade Plenković na konferenciji "10 godina članstva Republike Hrvatske u Europskoj uniji"

Zbog promjena termina leta predsjednice Europskog parlamenta Roberte Metsole, zajednička Konferencija Vlade Republike Hrvatske i Ministarstva vanjskih i europskih poslova u prigodi 10 godina članstva Republike Hrvatske u Europskoj uniji i posjeta predsjednice Europskog parlamenta Roberte Metsole, održat će se u ponedjeljak, 19. lipnja 2023., u 14 sati, u auli Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu (Ulica Hrvatske bratske zajednice 4).
 
U panel raspravi sudjelovat će predsjednik Vlade Andrej Plenković, predsjednica Europskog parlamenta Roberta Metsola, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković i potpredsjednica Europske komisije Dubravka Šuica.
 
Napominjemo da će svi najavljeni govornici na panel raspravi na Konferenciji, osim predsjednice Europskog parlamenta, govoriti na hrvatskom jeziku.
 
Nakon konferencije, predsjednik Vlade Andrej Plenković u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici održat će sastanak s predsjednicom Europskog parlamenta Robertom Metsolom, u 15.30 sati.
 
Program:
 
14.00  Konferencija "10 godina članstva Republike Hrvatske u Europskoj uniji" (aula Nacionalne i sveučilišne knjižnice)
 
15.20  Upisivanje u Zlatnu knjigu (novi dio Nacionalne i sveučilišne knjižnice)
 
           Foto prigoda
 
15.30  Sastanak predsjednika Vlade Andreja Plenkovića s predsjednicom Europskog parlamenta Robertom Metsolom
 
15.45  Sastanak s izaslanstvima
 
Napomena: Molimo zainteresirane predstavnike medija da svoj dolazak na konferenciju najave na: glasnogovornik@mvep.hr. Prijava treba sadržavati ime i prezime, naziv medija i broj mobitela. Prijenos konferencije moguće je pratiti i putem Youtube kanala Ministarstva vanjskih i europskih poslova: https://www.youtube.com/mveprh.  
 

Najave