Predsjednik Vlade Plenković u Podstrani, Divuljama, Splitu i Marini kod Trogira

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković u ponedjeljak, 9. listopada 2017. posjetit će Podstranu, Divulje, Split i Marinu kod Trogira.

U Podstrani će, s početkom u 9:00 sati u hotelu Le Méridien Lav Split (Grljevačka 2a), u pratnji ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića, sudjelovati na konferenciji svjetske trajektne industrije - 42. godišnjoj Konferenciji međunarodnog udruženja putničkih brodara "Interferry".

U 10:00 sati  posjetit će Centar za koordinaciju, vođenje i gašenje požara na priobalju u Divuljama, (Put vojarne Divulje 18). Ondje će, uz načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske, generala zbora Mirka Šundova, glavnog ravnatelja policije Nikolu Milinu i ravnatelja Državne uprave za zaštitu i spašavanje, nakon obilaska mješovitoga postroja vatrogasaca i pripadnika OSRH koji su sudjelovali u gašenju požara, nazočiti plenarnoj sjednici  "Požarna sezona 2017."

Uz predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, na sjednici će sudjelovati potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović

Potom će se u 10.30 sati održati  prezentacije Državne uprave za zaštitu i spašavanje, Ministarstva obrane i Ministarstva unutarnjih poslova. Od 11:15 sati, održat će se prezentacije Vatrogasne zajednice Splitsko-dalmatinske županije s naglaskom na požar na splitskom području od 17. srpnja 2017.; Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije s naglaskom na požar na šibenskom području od 1. kolovoza te Vatrogasne zajednice Zadarske županije s naglaskom na požar na zadarskom području od 20. – 21.  kolovoza 2017.

U 12.10 sati,  Vlade Andrej Plenković obići će Centar za koordinaciju, vođenje i gašenje požara na priobalju, nakon čega će u 12:25 sati dati izjavu za medije.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković potom će se, u 13:00 sati sastati sa županom Splitsko-Dalmatinske županije Blaženkom Bobanom u zgradi Županije Splitsko-dalmatinske, (Domovinskog rata 2).

U 14:00 sati, predsjednik Vlade Plenković održat će sastanak s gradonačelnikom Splita Androm Krstulovićem Oparom, u  zgradi Gradske uprave, Obala kneza Branimira 17.

Predsjednik Vlade potom će u 16:00 sati na groblju Pozorac (Marina), uz pratnju potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića i ministra hrvatskih branitelja Tomu Medveda,  sudjelovati na obilježavanju 22. Obljetnice pogibije general bojnika Andrije Matijaša Pauka. Predsjednik Vlade Andrej Plenković potom će položiti zajednički vijenac u ime Republike Hrvatske, uz izaslanike predsjednice Republike i predsjednika Hrvatskoga sabora.
 

Najave