Predsjednik Vlade Plenković u posjetu Splitsko-dalmatinskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji

Predsjednik Vlade Andrej Plenković boravit će u posjetu Splitsko-dalmatinskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji, u utorak, 27. travnja 2021. godine.

Posjet Splitsko-dalmatinskoj županiji premijer Plenković započet će u 10.00 sati, u Dračevcu, obilježavanjem 30. obljetnice osnutka 4. gardijske brigade i polaganjem vijenca kod Spomen kapelice Sv. Križ Dračevac, a potom će se sastati s predstavnicima Udruge veterana 4. gardijske brigade (Dračevac bb).

U 11.00 sati, predsjednik Vlade sastat će se sa županom Splitsko-dalmatinske županije Blaženkom Bobanom, a nakon sastanka, u 11.30 sati nazočit će potpisivanju tri Ugovora u području prometa (Zgrada Sveučilišta u Splitu Ruđera Boškovića 31).

Potom će se, u 12.00 sati, premijer Plenković sastati s gradonačelnikom Splita Androm Krstulovićem Oparom, a u 12.30 sati nazočit će uručenju Ugovora o razvoju zone Dračevac – Tehnološki park Split te Ugovora o izgradnji i opremanju centralnog objekta Tehnološkog parka Split, kao i potpisivanju Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt nabave novih autobusa za Promet d.o.o. te za projekt uvođenja inteligentnih transportnih sustava na funkcionalnom prometnom području grada Splita (Zgrada Hrvatskog doma Split, Tončićeva ulica 1).  

Posjet Dubrovačko-neretvanskoj županiji premijer Plenković započet će u 15.30 sati u Komarni obilaskom radova na gradnji Pelješkog mosta.

Potom će se, u 17.00 sati, u Dubrovniku sastati s dubrovačkim gradonačelnikom Matom Frankovićem i županom dubrovačko-neretvanskim Nikolom Dobroslavićem (zgrada Uprave Grada Dubrovnika, Pred Dvorom 1).



Najave