Predsjednik Vlade: Pomažemo Koprivničko-križevačkoj županiji u realizaciji projekata važnih za njezin razvoj

Slika /Vijesti/2017/08 kolovoz/24 kolovoza/VŽ i KC/IMG_0058.JPG

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković posjetio je danas Koprivničko-križevačku županiju i sastao se sa županom Darkom Korenom, zamjenicima župana Darkom Sobotom i Ratimirom Ljubićem, predsjednikom Županijske skupštine Željkom Pintarom i gradonačelnikom Koprivnice Mišelom Jakšićem.  

Razgovarali su o temama i projektima od važnosti za razvoj županije, poput nastavka gradnje brze prometnice od Križevaca do Koprivnice, zatim završetka pripreme projekta Regionalnog centra Piškornice te o projektima javno-privatnog partnerstva.
 
Predsjednik Vlade Andrej Plenković kazao je da je danas u Vladi, u duhu partnerstva s jedinicama lokalne i područne samouprave, potpisano niz ugovora o važnim u ukupnoj vrijednosti od 100 milijuna eura.
 
„Pokazujemo veću apsorpcijsku sposobnost sredstava koja su nam na raspolaganju u financijskoj perspektivi“, istaknuo je Plenković.
 
Dodao je da Vlada nastavlja intenzivan i kontinuiran dijalog sa županijama.  Napomenuo je da Podravka i Belupo povezuju Varaždinsku i Koprivničko-križevačku županiju, koje je danas posjetio.
 
„Današnji posjet tvornici Kalnik, koja već 50 godina djeluje u sastavu Podravke govori o tome koliko je Podravka važna za našu poljoprivredu i pravovremeni otkup, što veći postotak hrvatskih poljoprivrednih  proizvoda u onome što Podravka stavlja na tržište“, kazao je.
 
Poručio je da će Vlada sa svoje strane uložiti napore kako bi pomogla u daljnjem tehnološkom razvoju kako bi proces „od polja do stola“ bio što kraći.
 
Što se tiče pitanja brze ceste prema Koprivnici, predsjednik Vlade kazao je da je ono u strateškim dokumentima za razvoj prometa. Dodao je da se nastavlja prikupljanje svih potrebnih dozvola i odluka nužnih za nastavak projekta Piškornica koji će omogućiti kvalitetno gospodarenje otpadom za nekoliko županija u ovome dijelu Hrvatske.
 
Predsjednik Vlade je izvijestio kako Vlada pomaže i u rješavanju pitanja javno-privatnog partnerstva u školama u Koprivničko-križevačkoj i Varaždinskoj županiji, a o tome se vode razgovori i s Ministarstvom financija i Ministarstvom znanosti i obrazovanja.
 
„Vjerujem da će u sljedećih nekoliko dana mnogi uživati posjećujući Koprivnicu“, zaključio je Plenković, govoreći o 12. renesansnom festivalu.
 
 
Župan Darko Koren zahvalio je predsjedniku Vlade i Vladi na potpori projektima, a podsjetio je da su ranije danas u Banskim Dvorima potpisana tri ugovora bitna za županiju.
 
Prvi je potpisao gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, a odnosi se na izgradnju Inkubatora kreativnih industrija. Drugi je potpisao ravnatelj Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek“ Koprivnica Mato Devčić,  a odnosi se na izgradnju, rekonstrukciju i opremanje dnevnih bolnica, a treći ugovor, koji se odnosi na poboljšanje primarne zdravstvene zaštite u Koprivničko-križevačkoj županiji, potpisao je župan Koren.
 
„Dakle, 55 milijuna kuna je već danas došlo u Koprivnicu, što je sigurno zasluga Vlade koja je napravila izuzetno veliki iskorak u povlačenju sredstava iz europskih fondova“, naglasio je Koren.

Pisane vijesti