Predsjednik Vlade RH dr. sc. Ivo Sanader s dr. sc. Draganom Primorcem i akademikom Miroslavom Radmanom

Dr. sc. Ivo Sanadepredsjednik Vlade Republike Hrvatske razgovarao je danas u Banskim dvorima s dr. sc. Draganom Primorcem, ministrom znanostobrazovanja i športa i akademikom Miroslavom Radmanom, savjetnikom za znanost predsjednika Vlade o projektu Mediteranskog instituta za istraživanje života u Splitu.

Dr. sc. Ivo Sanader, predsjednik Vlade Republike Hrvatske razgovarao je danas u Banskim dvorima s dr. sc. Draganom Primorcem, ministrom znanosti, obrazovanja i športa i akademikom Miroslavom Radmanom, savjetnikom za znanost predsjednika Vlade o projektu Mediteranskog instituta za istraživanje života u Splitu.

Premijer Sanader još jednom je istaknuo da hrvatska Vlada u potpunosti podupire rada akademika Radmana na konstituiranju instituta te angažman ministra znanosti, obrazovanja i športa dr. sc. Dragana Primorca i resornog ministarstva u završetku svih radova na ovom projektu.

Prema ugovorima s izvođačima građevinskih radova čvrsto su zacrtani rokovi završetka gradnje za blagdan sv. Duje kada će se obilježiti i 1700-ta obljetnica grada Splita.

U razgovoru je također istaknuto kako će se za potporu radu i djelovanju ovog instituta tražiti i potpora iz fondova Europske unije.

Naglašeno je kako bi bilo poželjno da i hrvatsko gospodarstvo sudjeluje u potpori istraživačkog rada instituta budući da će rezultati istraživanja biti primjenjivani i u novim tehnologijama.

Uz gore navedene, sastanku su nazočili i Vladimir Šeks, predsjednik Hrvatskog sabora, Luka Bebić, potpredsjednik Hrvatskog sabora i prof. dr. Petar Selem, predsjednik saborskog odbora za obrazovanje, znanost i kulturu.



Pisane vijesti