Predsjednik Vlade RH dr. sc. Ivo Sanader sa Zlatkom Komadinom

Predsjednik Vlade RH dr. sc. Ivo Sanader primio je jutros župana Primorsko-goranske županije Zlatka Komadinu s kojim je razgovarao o projektima važnim za razvoj grada Rijekte županije i cijele Hrvatske.

Predsjednik Vlade RH dr. sc. Ivo Sanader primio je jutros župana Primorsko-goranske županije Zlatka Komadinu s kojim je razgovarao o projektima važnim za razvoj grada Rijeke, te županije i cijele Hrvatske.

Premijer Sanader i u ovoj je prigodi naglasio da su Rijeka i Primorsko-goranska županija u samom vrhu prioriteta njegove Vlade, te da će se nastaviti intenzivno raditi na realizaciji svih dogovorenih projekata. Ujedno je najavio da će Vlada RH na ovotjednoj svojoj sjednici imenovati nekoliko povjerenstava sa preciznim zadaćama i rokovima izvršenja. Takva povjerenstva Vlada će imenovati za privatizaciju hotelsko-turističkog poduzeća Liburnije, hotelsko-turističkog poduzeća Jadran, Imperijal Rab, gradnju LNG terminala, modernizaciju rafinerije, te za iznalaženje rješenja za daljnji razvoj Luke Rijeka. Također će biti organiziran i poseban sastanak u Ministarstvu mora, turizma, prometa i razvitka s predstavnicima Primorsko-goranske županije na temu daljnjeg razvoja prometne infrastrukture. Premijer Sanader i župan Komadina naglasili su kako je riječ o iznimno važnim projektima koji će ubrzati gospodarski razvoj te županije i cijele Hrvatske, te dogovorili brzi početak konkretnih aktivnosti.

Premijer Sanader najavio je županu Komadini da će u tim povjerenstvima uz predstavnike Vlade biti i predstavnici Primorsko-goranske županije, jedinica lokalne samouprave, te ekoloških udruga.



Pisane vijesti