Predsjednik Vlade RH dr. sc. Sanader razgovarao s premijerom Crne Gore Đukanovićem

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske dr. sc. Ivo Sanadeza vrijeme službenog posjeta Republici Makedoniji i razgovora s makedonskim premijerom Vladom Bučkovskim, razgovarao je danas telefonski s predsjednikom Vlade Crne Gore Milom Đukanovićem.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske dr. sc. Ivo Sanader, za vrijeme službenog posjeta Republici Makedoniji i razgovora s makedonskim premijerom Vladom Bučkovskim, razgovarao je danas telefonski s predsjednikom Vlade Crne Gore Milom Đukanovićem.

Predsjednik Vlade dr. sc. Sanader čestitao je premijeru Đukanoviću u ime Vlade Republike Hrvatske na pozitivnom rezultatu crnogorskog referenduma, kao i na besprijekorno organiziranom glasovanju i demokratskoj atmosferi koja je vladala za vrijeme referenduma. Crna Gora je pokazala visok stupanj demokratske zrelosti i snažnu volju za međunarodnim subjektivitetom i nezavisnom državom. Republika Hrvatska poštuje tu činjenicu i priznat će Crnu Goru kao novu članicu međunarodne zajednice, naglasio je predsjednik Vlade dr. sc. Ivo Sanader. U razgovoru je također istaknuto kako i proces razdruživanja Crne Gore i Srbije mora proteći u duhu tolerancije i međusobnog uvažavanja, jer obje zemlje su se opredijelile za put prema euroatlantskim integracijama u čemu će imati punu potporu Vlade Republike Hrvatske. Hrvatski i makedonski premijeri dr. sc. Sanader i Bučkovski suglasili su se da je ovo još jedan korak naprijed u postizanju trajne političke stabilizacije na jugoistoku Europe. Premijer Crne Gore Milo Đukanović zahvalio je hrvatskom premijeru na čestitci.



Pisane vijesti