Predsjednik Vlade s hrvatskim iseljenicima u New Yorku

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednik_vlade_s_hrvatskim_iseljenicima_u_new_yorku.jpg

Kao i uvijek prilikom boravka u SAD, premijer Sanader se i ovaj puta susreo s Hrvatima koji žive i rade u New Yorku i okolici.

U nedjelju je premijer Sanader sudjelovao na nedjeljnoj misi u Crkvi Svetog Ćirila i Metoda na Manhattanu, gdje je i sjedište Hrvatske katoličke župe u kojoj se okupljaju hrvatski iseljenici u New Yorku. To je jedna od najstarijih hrvatskih katoličkih župa u iseljeništvu i ove godine obilježava 95 godina djelovanja.

Nakon nedjeljne mise koju je predvodio župnik fra Nikola Pašalić, predsjednik Vlade RH dr. Ivo Sanader susreo se u prostoru Hrvatskog centra s više stotina hrvatskih iseljenika koji žive u New Yorku i okolici.

U prigodnom govoru premijer je podsjetio na ne tako davno razdoblje stvaranja hrvatske države čemu su veliki doprinos dali i Hrvati iz iseljeništva, te je naglasio kako je u vrlo kratkom razdoblju od samo 15-tak godina naša zemlja prešla put od borbe za neovisnost do predsjedanja Vijećem sigurnosti. I u razdoblju koje je pred nama, rekao je premijer Sanader, čekaju nas novi i teški izazovi, poput dovršetka pregovora o pridruživanju EU te ublažavanja posljedica ekonomske krize koja se već osjeća i u Hrvatskoj. Da bi se na tim i drugim područjima ostvarili novi uspjesi, istaknuo je premijer Sanader, potrebno je zajedništvo uz poštivanje prava na drugačije mišljenje.

Audio zapis obraćanja predsjednika Vlade RH dr. Ive Sanadera možete preuzeti OVDJE



Pisane vijesti