Predsjednik Vlade s izaslanstvom Ministarstva unutarnjih poslova RH

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednik_vlade_s_izaslanstvom_ministarstva_unutarnjih_poslova_rh.jpg

U povodu Dana policije, premijer Ivo Sanader danas je u Banskim dvorima primio predstavnike Ministarstva unutarnjih poslova kojima je čestitao dan Sv. Mihovila, zaštitnika policije, i zahvalio im na svemu što su činili i čine za jačanje stabilnosti i sigurnosti države i društva.

ZAGREB, 27. rujna 2007. (Hina) - U povodu Dana policije, premijer Ivo Sanader danas je u Banskim dvorima primio predstavnike Ministarstva unutarnjih poslova kojima je čestitao dan Sv. Mihovila, zaštitnika policije, i zahvalio im na svemu što su činili i čine za jačanje stabilnosti i sigurnosti države i društva.

"MUP je jamac stabilnosti i sigurnosti hrvatskih građana i društva. Posao koji svakodnevno obavljaju iznimno je važan da Hrvatska u Europi može reći da je sigurna zemlja, da nema, kao što je slučaj u nekim drugim zemljama, izravnih opasnosti za živote ljudi", izjavio je premijer.

Policajcima je čestitao i na "odlično odrađenoj turističkoj sezoni", budući da je, rekao je, zbog dolaska više milijuna turista, pitanje njihove i sigurnosti hrvatskih građana apsolutni prioritet.

Istaknuo je i važnost policije i njihovu suradnju s vatrogascima i vojskom u gašenju požara koji je ove godine, kazao je, bilo više od 2000.

Sanader je naglasio važnu ulogu policije u provođenju cjelovite istrage tragedije na Kornatu, da rekonstruira "svaku minutu" cijelog događaja, od izbijanja požara do tragedije 13 vatrogasaca.

"To smo dužni njima (vatrogascima), njihovim obiteljima i hrvatskoj javnosti. U lancu odgovornosti nitko ne smije i neće biti pošteđen", poručio je Sanader.

Ponovio je kako Vlada neće raditi nikakve promjene u vatrogasnom sustavu, jer ga smatra dobrim.

"Iako nam je teško zbog pogreški koje su dovele do tragedije na Kornatu, ali ne možemo zanemariti činjenicu da su vatrogasci u suradnji s policijom i vojskom ugasili velik broj požara", istaknuo je.

Ravnatelj policije Marijan Benko novinare je izvijestio da je završena policijska istraga kornatske tragedije, da su završena sva vještačenja te da je cjelokupni materijal upućen šibenskom Županijskom državnom odvjetništvu i tamošnjem istražnom sucu.

"Mi u tom dijelu nemamo više što raditi, ako neće biti zahtjeva istražnog suca za dopunom istrage", rekao je Benko.

Policajcima je njihov dan čestitao i ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin, naglasivši da je policija svakodnevno spremna odgovoriti na sve zadaće.

Zahvalio je Vladi na financijskoj i zakonodavnoj potpori radu policije.



Pisane vijesti