Predsjednik Vlade s predstavnicima Hrvatskog odbojkaškog saveza te Svjetske i Europske odbojkaške federacije

  • Slika /Vijesti/2021/travanj/26 travnja/6.jpg


Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je danas u Banskim dvorima predsjednika Hrvatskog odbojkaškog saveza Antu Bakovića, predsjednika Svjetske odbojkaške federacije Aryja Graçu te predsjednika Europske odbojkaške federacije Aleksandra Boričića. Uz predsjednika Vlade na sastanku je sudjelovala ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.
 
Razgovarali su i o protekloj godini koja je bila vrlo teška za sport općenito, pa tako i za odbojku, a hrvatska je Vlada, istaknuo je premijer Plenković, u skladu s mogućnostima podupirala i sportski sektor u izazovnim uvjetima pandemije Covid-19.
 
Čelnici odbojkaških federacija borave u posjetu Hrvatskoj uoči dva prestižna međunarodna natjecanja, pa je bilo riječi i o njihovoj organizaciji. Hrvatska će, sa Srbijom, Rumunjskom i Bugarskom, biti domaćin jedne skupine Europskog prvenstva odbojkašica koje se održava od 18. kolovoza do 4. rujna u Zadru, a u tom gradu održat će se i jedno od najprestižnijih svjetskih odbojkaških natjecanja – FIVB Challenger Cup za seniorke, od 16. do 20. lipnja.
 
Razgovarali su i o drugim pitanjima važnim za daljnji razvoj odbojkaškog sporta u Hrvatskoj te dodatno učvršćivanje imidža hrvatske odbojke i njezino ponovno vraćanje u europski vrh.

Pisane vijesti