Predsjednik Vlade sastao se s izaslanstvom Odbora za poslove Europske unije parlamenta Kraljevine Švedske

Predsjednik Vlade RH dr. sc. Ivo Sanader primio je danas u Banskim dvorima izaslanstvo Odbora za poslove Europske unije parlamenta Kraljevine Švedskna čelu s gđom Annom Mariom Kinberg Batrpredsjednicom Odbora.

Na sastanku je zajednički ocijenjeno kako Republika Hrvatska i Kraljevina Švedska razvijaju odlične bilateralne odnose. Batro je ponovila i punu podršku Švedske za ulazak Hrvatske u EU. Istaknula je da je ovo ne samo njezina osobna želja, nego i želja cijelog švedskog parlamenta. U tom pogledu je izrazila nadu da će se što prije naći rješenje vezano uz slovensku blokadu, te izjavila kako niti jedna država ne bi smjela blokirati drugu.
Sa svoje strane premijer je naglasio da će Hrvatska i dalje obavljati svoje zadaće iz pristupnog procesa unatoč slovenskoj blokadi, te je ponovio hrvatsko stajalište kako bi bilateralna pitanja, koja postoje između dviju zemalja, trebalo odvojiti od pristupnog procesa Hrvatske, a otvorena granična pitanja sa Slovenijom, rješavati primjenom načela međunarodnog prava pred međunarodnom pravosudnom institucijom.
Predsjednik Vlade Sanader izvijestio je izaslanstvo o procesu ratifikacije hrvatskog pristupanja NATO-u, te iznio svoje uvjerenje kako će Hrvatska postati punopravni član NATO-a na idućem Summitu u Strasbourgu i Kehlu.




Pisane vijesti