Predsjednik Vlade: Skup u Salzburgu prigoda za predstavljanje Hrvatske

Hrvatski premijer Ivo Sanader, koji je u utorak u Salzburgu na svečanoj akademiji u Europskom institutu "Herbert Bakliner" održao predavanje o temi "Hrvatska i Europa", izjavio je da je taj skup bio prigoda za predstavljanje Hrvatske i da su mnogi sudionici poduprli našu zemlju na putu do punopravnog članstva u Europskoj uniji.

SALZBURG, 2. kolovoza 2005. (Hina) - Hrvatski premijer Ivo Sanader, koji je u utorak u Salzburgu na svečanoj akademiji u Europskom institutu "Herbert Bakliner" održao predavanje o temi "Hrvatska i Europa", izjavio je da je taj skup bio prigoda za predstavljanje Hrvatske i da su mnogi sudionici poduprli našu zemlju na putu do punopravnog članstva u Europskoj uniji.

Austrijska ministrica vanjskih poslova Ursula Plassnik i posebni koordinator Pakta o stabilnosti za jugoistočnu Europu Erhard Busek izrazili su želju da pristupni pregovori Hrvatske i Europske unije počnu što prije.

Na skupu su sudjelovali i bivši predsjednik Europske komisije Jacques Santer i bivši europski povjerenik za poljoprivredu Franz Fischler te mnogi ugledni gospodarstvenici.

"Mislim da je to bila iznimno dobra prigoda predstaviti Hrvatsku na uglednom Europskom institutu 'Herbert Bakliner'. Ja i moji suradnici smo to i učinili", izjavio je Sanader novinarima na kraju skupa.

Premijer Sanader razgovarao je s koordinatorom Pakta o stabilnosti Erhardom Busekom, a večeras se sastaje s austrijskim saveznim kancelarom Wolfgangom Schuesselom.

Hrvatski premijer u srijedu će u Salzburgu sudjelovati na tradicionalnom ljetnom sastanku predsjednika vlada zemalja jugoistočne Europe. Domaćini tog sastanka su austrijski savezni kancelar Wolfgang Scheuessel i posebni koordinator Pakta o stabilnosti Erhard Busek.



Pisane vijesti