Predsjednik Vlade u Gospodarsko-poslovnoj zoni Novim Stankovcima

Predsjednik Vlade Ivo Sanader za popodnevnog posjeta Gospodarsko-poduzetničkoj zoni Novim Stankovcima u Stankovcima, u blizini Benkovca, rekao kako su poduzetničke zone u Hrvatskoj postale svojevrsnim hrvatskim "new dealom".

STANKOVCI, 17. ožujka 2007. (Hina) - Predsjednik Vlade Ivo Sanader za popodnevnog posjeta Gospodarsko-poduzetničkoj zoni Novim Stankovcima u Stankovcima, u blizini Benkovca, rekao kako su poduzetničke zone u Hrvatskoj postale svojevrsnim hrvatskim "new dealom".

Nakon što ga je načelnik stankovačke općine Željko Baradić izvijestio o dosadašnjem razvoju te uspješne gospodarsko-poduzetničke zone, premijer Sanader je rekao da je iznimno zadovoljan s onim što je vidio.
Imamo 280 poduzetničkih zona u Republici Hrvatskoj, a planiramo ih 400. Prije tri godine imali smo samo nekoliko, tri ili četiri, poput one u Dugopolju, rekao je premijer.


Istaknuo je kako mu je zadovoljstvo čuti da se u Novim Stankovcima najavljuje otvaranje proizvodnih pogona, na čemu je čestitao općinskim čelnicima Stankovaca.

S premijerom Sanaderom bili su ministar prometa i razvitka Božidar Kalmeta, ministrica pravosuđa Ana Lovrin, ministar financija Ivan Šuker, potpredsjednik Sabora Luka Bebić, čelnici Zadarske županije i mnogi gosti.

Predsjednik Vlade tom je prigodom rekao nazočnima kako treba razlikovati gospodarske zone od slobodnih zona. "Zakonodavstvo koje se odnosi na slobodne zone uskladit će se s europskim i neće biti razlike u poslovanju u slobodnim zonama u Hrvatskoj i bilo kojoj drugoj europskoj zemlji. Gospodarsko-poduzetničke zone u kojima se poduzetnicima daju povoljniji uvjeti poslovanja ostat će i dalje", istaknuo je premijer Sanader.

Načelnik stankovačke općine izvijestio je premijera da je od 28 parcela u Novim Stankovcima 20 već prodano poduzetnicima po cijeni od jednog eura za četvorni metar, a u toj će se zoni do kraja godine otvoriti od 250 do 300 radnih mjesta.

S obzirom na veliko zanimanje poduzetnika za Nove Stankovce, načelnik Baradić zamolio je premijera Sanadera da Vlada stankovačkoj općini dodijeli još 60 hektara zemljišta, koje je u vlasništvu Hrvatskih šuma, za daljnji razvoj te zone.

Premijer je odgovorio da će Vlada blagonaklono razmotriti taj zahtjev.

Nakon posjeta Gospodarsko-poslovnoj zoni Novim Stankovcima premijer je nakratko svratio u susjedno mjesto Banjevce, a zatim i na brdo Kamenjak, na čijem je vrhu, na mjestu jame u kojoj je nakon Drugoga svjetskog rata ubijeno stotinjak Hrvata, podignuta crkvica. Također je posjetio i etno-kuće u Parku prirode Vranskom jezeru.



Pisane vijesti