Predsjednik Vlade uputio sućut u povodu smrti bivšeg slovenskog predsjednika Drnovšeka

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske dr. sc. Ivo Sanader uputio je danas brzojav sućuti predsjedniku Vlade Republike Slovenije Janezu Janši u povodu smrti bivšeg slovenskog predsjednika i bivšeg premijera Janeza Drnovšeka:

„Poštovani gospodine Janša,

S iskrenim žaljenjem primio sam vijest o smrti bivšeg predsjednika Republike Slovenije i bivšeg premijera gospodina Janeza Drnovšeka.

Odlazak gospodina Janeza Drnovšeka, koji će svima ostati u sjećanju po svojoj neprijepornoj energiji u stvaranju i vođenju slobodne i samostalne Republike Slovenije, veliki je gubitak za Sloveniju. Obnašajući dužnost predsjednika Vlade i predsjednika Republike Slovenije, svojim je radom sustavno doprinosio izgradnji moderne i europske Republike Slovenije koja svoju budućnost temelji na dobrosusjedskim odnosima sa svim zemljama pa tako i s Republikom Hrvatskom.

U trenucima kada čitav slovenski narod tuguje za jednim od predvodnika svoje samostalnosti i jednim od najznačajnijih političara današnje Slovenije, u svoje osobno ime i u ime hrvatske Vlade ovim putem upućujem Vam iskrenu sućut.

dr. sc. Ivo Sanader
predsjednik Vlade Republike Hrvatske“




Pisane vijesti