Predsjednik Vlade uručio ček od 5.200 eura predstavnicima Fonda za stipendiranje hrvatskih branitelja i djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata

Predsjednik Vlade dr. sc. Ivo Sanader uručio je danas članu Upravnog odbora Fonda za stipendiranje hrvatskih branitelja i djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Petru Baniću donaciju u iznosu od 5.200,00 eura.

Predsjednik Vlade dr. sc. Ivo Sanader uručio je danas članu Upravnog odbora Fonda za stipendiranje hrvatskih branitelja i djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Petru Baniću donaciju u iznosu od 5.200,00 eura. Ova financijska sredstva, namijenjena Fondu za stipendiranje hrvatskih branitelja i djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, predsjedniku Vlade dr. sc. Ivi Sanaderu dodijeljena su uz međunarodnu nagradu «Vittorino Colombo» koju je od Fondacije «Vittorino Colombo» primio u Milanu 22. listopada ove godine.
Zakonom o Fondu hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji predviđeno je da se neto dobit Fonda dijeli na način:
* 1/3 prihoda namijenjena je za razvojne, socijalne i humanitarne mjere u svrhu poboljšanja statusa hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji
* 1/3 prihoda namijenjena je članovima Fonda
* 1/3 prihoda namijenjena je za reinvestiranje
Upravni odbor Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji odlučio je na sjednici održanoj 28. prosinca 2005. godine, a Vlada potvrdila na sjednici održanoj 3. siječnja 2006. godine, da se trećina neto dobiti Fonda namijenjena za razvojne, socijalne i humanitarne mjere u svrhu poboljšanja statusa hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji dijeli tako da se 40% od tih sredstava uloži u Fond za stipendiranje hrvatskih branitelja i djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, a 60% u Zakladu hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.
Fond za stipendiranje hrvatskih branitelja i djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata registriran je kod Trgovačkog suda u Zagrebu te je izvršen upis Fonda u sudski registar. Od Državnog zavoda za statistiku pribavljena je Obavijest o razvrstavanju poslovnog subjekta prema NKD-u 2002., a kod Hrvatske poštanske banke d.d., Zagreb, otvoren transakcijski račun.




Pisane vijesti