Predsjednik Vlade Zoran Milanović u Veneciji na susretu predsjednika vlada Hrvatske, Slovenije i Italije

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovat će na trilateralnom susretu predsjednika vlada Talijanske Republike, Republike Hrvatske i Republike Slovenije, koji će se 12. rujna 2013. godineodržati u Veneciji.

Susret se održava pod nazivom: „Obale, forum za dijalog i suradnju između Italije, Hrvatske i Slovenije“. Također, riječ je o prvom trilateralnom susretu predsjednika vlada Italije, Hrvatske i Slovenije nakon što je Hrvatska 1. srpnja 2013. postala punopravna članica Europske unije.

Predsjednici vlada ovom će prilikom razmijeniti mišljenja o mogućnostima jačanja bilateralnih odnosa u područjima od zajedničkog interesa, osobito u području gospodarstva. Jedan od ciljeva jest poticanje suradnje, kao i međusobno pružanje podrške za značajne energetske, prometne, infrastrukturne i turističke projekte, koji su od interesa pojedine države, triju država ili cijele EU.

Sugovornici će također razgovarati o aktualnim europskim temama, kao i o mogućnostima jačanja suradnje u okviru Europske unije. U tom kontekstu, jedna od tema jest i zajednička podrška europskoj perspektivi zemalja jugoistočne Europe te prenošenje vlastitih znanja i iskustava u izgradnji institucija.

Program:

16.50 Zajednički dolazak predsjednika vlada Zorana Milanovića, Alenke Bratušek i Enrica Lette na otok San Giorgio Maggiore, pred sjedište Zaklade Giorgio Cini (Fondazione Giorgio Cini);

Zajednička fotografija predsjednika vlada ispred zastava

17.00 Trilateralni susret predsjednika vlada Republike Hrvatske, Republike Slovenije i Talijanske Republike

18.30 Izjave za medije predsjednika Vlade Republike Hrvatske Zorana Milanovića, predsjednice Vlade Republike Slovenije Alenke Bratušek i predsjednika Vijeća ministara Talijanske Republike Enrica Lette



Najave