Predsjednik Vlade Zoran Milanović uputio je pismo predsjednici Republike Kolindi Grabar Kitarović

Slika /Vijesti/2015/veljača/23 veljače/Milanovic-pismo.jpg

Predlažem Vam da, čim budete spremni, ali svakako u razumnom roku, zajedno sazovemo sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost, stoji, između ostalog, u pismu.

Predsjednik Vlade Zoran Milanović uputio je danas pismo predsjednici Republike Kolindi Grabar Kitarović sljedećeg sadržaja:

Kolinda Grabar Kitarović
Predsjednica Republike Hrvatske
 
 
Poštovana gospođo Predsjednice,
 
imajući u vidu zajedničke ustavne i zakonske ovlasti u pogledu usmjeravanja rada sigurnosnih službi, predlažem Vam da, čim budete spremni, ali svakako u razumnom roku, zajedno sazovemo sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost. Naime, Godišnje smjernice za rad sigurnosno obavještajnih agencija Republike Hrvatske za 2015. godinu nisu još usvojene. Vaš prethodnik, predsjednik Ivo Josipović, i ja iz razumljivih razloga nismo to željeli učiniti tijekom predizborne kampanje.  
Koristim ovu priliku da Vam ponovim poziv da dođete na sjednicu Vlade Republike Hrvatske, kada Vam god to odgovara.  
Nastavno na Vašu, više puta javno izraženu, namjeru da predložite Vladi da „održi sjednicu i razmotri određena pitanja“ (čl. 102 Ustava Republike Hrvatske), načelno pozdravljam takvu inicijativu. S obzirom na prirodu i način djelovanja Vlade, smatram da je važno da pripremite konkretne prijedloge, mehanizme za njihovo provođenje te procjenu financijskih i proračunskih učinaka.
 
 
 
S poštovanjem
Zoran Milanović
predsjednik Vlade Republike Hrvatske

 

Pisane vijesti | Priopćenja | Zoran Milanović