Predstavljanje Prijedloga Europske komisije za Hrvatsku vezanog uz novo proračunsko razdoblje EU

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU održava prezentaciju preporuka Europske komisije vezanih uz Partnerski sporazum i Operativne programe u Hrvatskoj u okviru novog proračunskog razdoblja Europske unije od 2014. – 2020. godine, danas, 31. siječnja 2013. godine, s početkom u 13.30 sati, u hotelu Sheraton.

Na samom početku prezentacije predviđene su izjave za medije.

U kontekstu skorog pristupanja Europskoj uniji, Republika Hrvatska je sredinom siječnja ove godine od Europske komisije zaprimila Prijedlog za pripremu i prioritete programskih dokumentakoji se, kao i u slučaju ostalih zemalja članica EU, odnosi na strukturalne izazove s kojima bi se Hrvatska trebala suočiti putem ulaganja u okviru svih instrumenata kohezijske politike EU (odnosno Europskog socijalnog fonda, Kohezijskog fonda, Europskog fonda za regionalni razvoj, Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo te Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj).

Spomenuti Prijedlog predstavlja temelj za otvaranje daljnjeg dijaloga oko sadržaja programskih dokumenata, odnosno Partnerskog sporazuma i Operativnih programa, koje će Hrvatska podnijeti Europskoj komisiji za potrebe sufinanciranja investicijskih prioriteta u okviru novog proračunskog razdoblja Europske unije od 2014. do 2020. godine.

Događanju će prisustvovati i predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko, a skup, na kojem se očekuje oko 300 sudionika, otvorit će potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova EU Branko Grčić.

Predstavnici Europske komisije iz Opće uprave za zapošljavanje, Opće uprave za regionalnu politiku, Opće uprave za poljoprivredu i ruralni razvoj te Opće uprave za ribarstvo, ukratko će izložiti preporuke Europske komisije vezano za prioritetna područja ulaganja koja su obuhvaćena navedenim Prijedlogom Europske komisije za Republiku Hrvatsku, dok će predstavnici RH pružiti kratki osvrt na navedene preporuke i na aktualno stanje s procesom pripreme spomenutih programskih dokumenata.



Najave