Premijer Milanović o ostavci ministrice Holy: Žao mi je, ali držimo se standarda koje smo postavili

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/premijer_milanovic_o_ostavci_ministrice_holy_zao_mi_je_ali_drzimo_se_standarda_koje_smo_postavili.jpg

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović, u izjavi za medije povodom prihvaćanja ostavke ministrice zaštite okoliša i prirode Mirele Holy, istaknuo je da mu je žao, ali i da je Vlada postavila određene standarde ponašanja kojih će se držati.

To je ključno pitanje, a sva ostala pitanja su sporedna, rekao je premijer. Interveniralo se za osobu koja je povezana sa strankom, to ne radimo, to ne dopuštamo i, nažalost, cijena je ovakva. Odgovarajući na novinarsko pitanje o nasljedniku Mirele Holy, premijer Milanović rekao je da ćemo to znati u najkraćem mogućem vremenu. Pritom je naglasio da je Mirela Holy provodila Vladinu politiku, kojoj je davala osobni pečat osobe koja je duboko vjerovala u to i pokušavala lomiti neke tabue i interese. Ona ili onaj koji dođe na njezino mjesto, a o tome intenzivno razmišljam i konzultiram se, će provoditi istu politiku. Prema tome, ako je netko sretan radi ove ostavke, neka se prestane radovati, zaključio je premijer Milanović.

Ovom se prigodom premijer Zoran Milanović osvrnuo i na napise u medijima o provođenju njegovog slobodnog vremena kod jednog poduzetnika. Javnost ima puno pravo i interes znati s kim se družim, naglasio je premijer. Ono što je bitno znati jest da se ne radi o financijeru stranke, niti se nudio, niti je tražen, niti to dolazi u obzir dok sam ja predsjednik stranke, ustvrdio je. Predsjednik Vlade naglasio je da se radi o poznanstvu i prijateljstvu koje traje desetljećima, pri čemu je napomenuo da je ta osoba pozvana prije nekog vremena u Poreznu upravu što govori o odnosu ove vlasti prema privatnom i prema javnom. Odnosa s nekim ljudima do kojih držim naprosto se neću odreći, rekao je predsjednik Vlade.



Pisane vijesti