Premijer Milanović Stefaniju: Hvala vam na brzoj ratifikaciji hrvatskog pristupnog ugovora

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/premijer_milanovic_stefaniju_hvala_vam_na_brzoj_ratifikaciji_hrvatskog_pristupnog_ugovora.jpg

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Odbora za vanjsku politiku Parlamenta Talijanske Republike Stefana Stefanija. Zaželjevši mu dobrodošlicu, premijer Milanović zahvalio je na brzoj ratifikaciji Ugovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji.

Razgovaralo se o bilateralnim odnosima Hrvatske i Italije te njihovom daljnjem proširenju unutar Europske unije, kao i potrebi produbljivanja gospodarske suradnje, pri čemu je poseban naglasak stavljen na investicije u područje energetike. Također, razgovaralo se i o odnosima i situaciji u regiji, s naglaskom na važnost europske perspektive za sve susjedne zemlje.

Predsjednik Odbora za vanjsku politiku talijanskog parlamenta rekao je da Italija u Hrvatskoj vidi partnera te da su odnosi između dvije države važni, a ulaskom Hrvatske u Europsku uniju mogu se samo poboljšati. Naglasio je i da otvorena pitanja nikada nisu narušila dobre odnose, što je potvrdio i posjet predsjednika Talijanske Republike Giorgija Napolitana.



Pisane vijesti