Premijer najavio izmjene Zakona o rodiljnim i roditeljskim potporama: Ovo je doprinos Vlade demografskoj revitalizaciji

  • Slika /Vijesti/2017/05 svibanj/18 svibnja/37 sjednica VRH/PVRH1.png.jpg

Otvarajući današnju sjednicu, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković najavio je izmjene i dopune Zakona o rodiljnim i roditeljskim potporama.

Najvažnijim je istaknuo to što će se ovim izmjenama povisiti naknade za nezaposlene na 2328 kuna, s dosadašnjih 1663 kune, dok će one za zaposlene s dosadašnjih 2660 kuna porasti na 3991 kunu.
 
„To je doprinos Vlade demografskoj revitalizaciji i proračunski održiv plan te vrlo konkretna realizacija izbornoga programa i Programa Vlade“, poručio je Plenković.
 
Premijer Plenković izrazio je zadovoljstvo što je na današnjoj sjednici i Prijedlog zakona o zaštiti životinja, kojem su podršku dale i udruge prijatelja životinja.
 
Najavio je da idući tjedan Hrvatska može očekivati jasne i dobre preporuke Europske komisije glede izlaska iz procedure prekomjernog proračunskog manjka. „Ovo što slijedi je potvrda izvrsnih pozitivnih gospodarskih trendova koje imamo i koji se očituju u kontinuiranom rastu BDP-a, značajnom rastu zaposlenosti, smanjenju nezaposlenosti, rastu industrijske proizvodnje, izvoza i potrošnja“, rekao je. Naglasio je da su svi ovi pokazatelji jasan indikator dobroga smjera kojim ide Hrvatska i aktivnosti koje poduzima Vlada.
 
Čestitao je bivšoj i sadašnjoj upravi Belupa na otvorenju nove tvornice, poručivši da je orijentiranost na proizvodnju najbolje jamstvo nastavka gospodarskog rasta.
 
„Nastavljamo s aktivnostima Vlade i svime onim što je važno  i relevantno za hrvatske ljude“, zaključio je Plenković. 

Pisane vijesti