Priopćenje sa zatvorenog dijela 129. sjednice Vlade Republike Hrvatske

Na zatvorenom dijelu 129. sjednice Vlada Republike Hrvatske usvojila je stajalište za sastanak Vijeća za pravosuđe i unutarnje poslove, koji će se održati 5. i 6. prosinca 2013. godine, zatim Vijeća za promet, telekomunikacije i energetiku - Promet i telekomunikacije, koji će se održati 5. prosinca 2013. godine, Vijeća za zapošljavanje, socijalnu politiku, zdravstvo i potrošačka pitanja - Zapošljavanje, socijalna politika, zdravstvo, koji će se održati 9. i 10. prosinca 2013. godine i naposljetku, sastanak Vijeća za gospodarska i financijska pitanja, koji će se održati 10. prosinca 2013. godine. Kako je riječ o pregovaračkim pozicijama koja će Republika Hrvatska tek zastupati prema drugim državama članicama na sastancima Vijeća ministara EU tako se, kao i u drugim slučajevima kada je riječ o pregovaračkim pozicijama, ista prethodno ne objavljuju. Dodatno, dinamika rada i priprema sastanaka Vijeća EU je takva da se dnevni redovi, raspravne točke, zaključci i drugi dokumenti potrebni za sastanke tek usuglašavaju u odgovarajućim procedurama u tjednu prije samoga sastanka. Slijedom toga moguća je i očekivana izmjena i dopuna stajališta država članica, pa i onih koje će zastupati RH. Vlada Republike Hrvatske će, sukladno Zakonu o suradnji Hrvatskoga sabora i Vlade Republike Hrvatske u europskim poslovima, na odgovarajući način i u odgovarajućim rokovima o stajalištima RH, kao i tijeku i rezultatima rasprave na razini EU, izvještavati Hrvatski sabor.

Glavnom državnom odvjetniku Republike Hrvatske dana je suglasnost za davanje punomoći odvjetničkom društvu Cleary Gottlieb Steen & Hamilton LLP, One Liberty Plaza, New York, SAD.

Što se tiče kadrovskih pitanja, Ankica Pađen imenovana je novom članicom Sanacijskog vijeća Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak, kao predstavnica zdravstvene ustanove, a istodobno je Jasenka Štampalija-Janković razriješena te dužnosti.

Vlada je dala suglasnost za razrješenje Lenka Milina, člana Upravnog vijeća Hrvatskog registra brodova te za imenovanje Marija Pavića novim članom, kao predstavnika Hrvatskog pomorsko brodarskog društva.

Temeljem Zaključka Povjerenstva Vlade Republike Hrvatske za upravljanje strateškim trgovačkim društvima, Darko Lorencin imenovan je predsjednikom, Ratomir Ivičić njegovim zamjenikom, a Boris Lalovac, Robert Pende, Biserka Šoštarić, Štefica Salaj i Zoran Vukić članovima Pregovaračkog tima Vlade Republike Hrvatske s društvom Sunčani Hvar d.d., Hvar. Imenovani su kao predstavnici Vlade, zaduženi za pregovaranje s predstavnicima Orco Property Group, većinskim vlasnikom navedenog Društva.

Ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak-Taritaš imenovana je, po položaju, predsjednicom Upravnog vijeća Agencije za ozakonjenje nezakonito izgrađenih zgrada, a Josip Bienenfeld i Stanko Kordić imenovani su članovima, sukladno Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama (Narodne novine, broj 143/2013).

Na zatvorenom dijelu sjednice Vlade imenovani su i članovi Operativne radne skupine te voditelji, zamjenici voditelja i članovi resornih radnih skupina za projektnu izvedbu pojedinih reformskih i drugih mjera fiskalne konsolidacije za razdoblje 2014. – 2016., kao predstavnici nadležnih ministarstava i institucija.

Novi članovi Operativne radne skupine za projektnu provedbu pojedinih reformskih i drugih mjera fiskalne konsolidacije za razdoblje 2014. – 2016. su Damir Cimer, Jelena Đuraš Gleđ, Denis Petrović i Larisa Petrić.

Maroje Lang imenovan je voditeljem Resorne radne skupine za provedbu mjere „Integracija pratećih službi“, Davorin Kajfeš njegov je zamjenik, a Josip Masnić, Ivan Crnčec, Maja Barberić, dr. Luka Vončina, Antoaneta Bilić, Mirela Zagorac, Zlatko Mičetić, Željko Pavić, Robert Stanko i Hrvoje Somun su članovi.

Voditelj Resorne radne skupine za provedbu mjere „Outsourcing usluga“ je Tomislav Mičetić, Nataša Đak je zamjenica voditelja, a dr. Luka Vončina, Željko Čvorak, Vladimir Nemec, Augustin Pavičić, Biljana Kunej, Mirela Zagorac, Mihaela Matokanović Džimbeg, Davorin Kajfeš, Mirna Nemet i Ante Loboja su članovi.

Zoran Turuk je imenovan voditeljem Resorne radne skupine za provedbu mjere „Objedinjena javna nabava“, Antoaneta Bilić njegova je zamjenica, a članovi su Dario Janković, Darko Parić, Božo Zeba, Davorin Kajfeš, Ante Loboja, dr. Luka Vončina, Mihaela Matokanović Džimbeg i Augustin Pavičić.

Nadalje, Hrvoje Sadarić imenovan je voditeljem Resorne radne skupine za provedbu mjere „Jedinstveni novčani centar“, Darko Parić je zamjenik voditelja, a Boris Milošević, Tomislav Mičetić, Leda Lepri i Dario Baron su članovi.

Voditeljica Resorne radne skupine za provedbu mjere „Reforma socijalnog ugovaranja“ je Mihaela Matokanović Džimbeg, njezina zamjenica je Ivančica Mamek Jagić, a članovi su Hrvoje Sadarić, Jasna Divić, Ranko Lamza i Nevenka Brkić.

Juraj Ivanković voditelj je Resorne radne skupine za provedbu mjere "Smanjenje proračunskih investicija i supstitucija izvora financiranja sa sredstvima iz EU fondova". Njegovom zamjenicom imenovana je Dubravka Flinta, a članovi su Katarina Čop Bajde i Dario Baron.

Voditelj Resorne radne skupine za provedbu mjere "Masterplan bolnica" je dr. Luka Vončina, zamjenica voditelja je Ivana Jakir Bajo, a članovi su Antoaneta Bilić i Krešimir Dragić.

Također, imenovana je voditeljica Resorne radne skupine za provedbu mjere "Restrukturiranje mreže škola i programa" Sabina Glasovac, zamjenica Monika Vričko te članovi Željko Andrijanić, Ivan Milanović Litre, Zdenka Čukelj i Jadranka Jurinjak.

I na kraju, voditelj Resorne radne skupine za provedbu mjere "Reorganizacija pravosudnog sustava" je Ivan Crnčec, zamjenica voditelja Marinka Jelić, a članovi su Martina Maršić, Nikolina Milić i Ranko Lamza.



Pisane vijesti | Priopćenja