Priopćenje sa zatvorenog dijela 148. sjednice Vlade RH

Na zatvorenom dijelu današnje, 148. sjednice Vlade Republike Hrvatske donesena je Odluka o davanju suglasnosti glavnom državnom odvjetniku Republike Hrvatske za davanje punomoći.

Vlada je donijela Odluku o izmjenama i dopuni Odluke kojom se utvrđuju plaća i staž osiguranja zaposlenicima Vojne sigurnosno-obavještajne agencije. Na temelju Zakona o tajnosti podataka (Narodne novine, br. 79/2007 i 86/2012) i Zakona o sigurnosno–obavještajnom sustavu Republike Hrvatske (Narodne novine, br. 79/2006 i 105/2006) Odluka je klasificirana stupnjem tajnosti „vrlo tajno“, stoga je nismo u mogućnosti u cijelosti objaviti.

Doneseno je Rješenje o odobrenju sredstava na teret Proračunske zalihe Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2014. godinu, Ministarstvu gospodarstva, u iznosu od 160.000,00 EUR-a radi podmirenja troškova pružanja usluga pravnog savjetovanja.

Vlada se očitovala Ustavnom sudu o Prijedlogu za pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom i zakonom Uredbe o zabrani raspolaganja nekretninama na teritoriju Republike Hrvatske. Vlada Ustavnom sudu predlaže da ne prihvati navedeni Prijedlog, a cjelovito očitovanje Vlade bit će objavljeno uz odluku Ustavnog suda.

Također, usvojen je Prijedlog odluke o osnivanju Konzulata Republike Hrvatske. Cjeloviti materijal ove točke nismo u mogućnosti objaviti, poštujući odredbe međunarodnih sporazuma, kojih je Hrvatska jedna od stranaka.

Što se tiče kadrovskih pitanja, Hrvatskom saboru upućen je Prijedlog odluke o imenovanju Ante Rajkovače ravnateljem Agencije za zaštitu osobnih podataka.

Temeljem postupka po objavljenom javnom natječaju, Tatjana Prenđa Trupec imenovana je zamjenicom ravnatelja Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

Dr.sc. Luka Vončina razriješen je dužnosti predsjednika, a prof.dr.sc. Vlatka Bilas razriješena je dužnosti članice Upravnog vijeća Agencije za lijekove i medicinske proizvode. Novom predsjednicom Upravnog vijeća imenovana je prof.dr.sc. Vlatka Bilas, a novom članicom Vesna Martek-Radonić.

Također, dr.sc. Luka Vončina razriješen je dužnosti predsjednika Sanacijskog vijeća Kliničkog bolničkog centra Osijek, a novom predsjednicom imenovana je Martina Bogut.

Na osobni zahtjev, dužnosti člana Sanacijskog vijeća Opće bolnice Karlovac razriješen je prim.dr.sc. Želimir Korać, a novom članicom imenovana je Ana Baškot.

Imenovani su članovi Upravnog vijeća Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, i to dva člana koji se imenuju na prijedlog ministra nadležnog za rad, dva člana na prijedlog ministra nadležnog za socijalnu politiku, dva člana na prijedlog Gospodarsko-socijalnog vijeća, s time da je jedan predstavnik sindikata i jedan predstavnik poslodavaca, te jednog člana na prijedlog udruga osoba s invaliditetom. Tako su imenovani, redom: Dario Baron, Krunoslav Vidić, Silvana Mustapić, Zvjezdana Janičar, Žarka Pintač, mr.sc. Bernard Jakelić i Zorislav Bobuš.

Katja Vujasinović razriješena je dužnosti članice Upravnog odbora Zaklade „Hrvatska za djecu“, a novom članicom, koju imenuje Vlada na prijedlog ministra nadležnog za znanost, obrazovanje i sport, imenovana je Adriana Mastelić.

Radi isteka mandata, dr.sc. Siniša Hajdaš Dončić razriješen je dužnosti dosadašnjeg predsjedavajućeg, koji je po položaju ministar nadležan za pomorstvo, Središnje koordinacije za nadzor i zaštitu prava i interesa Republike Hrvatske na moru, kao i član Gordan Markotić. Novim predsjedavajućim, koji je po položaju ministar nadležan za unutarnje poslove, imenovan je Ranko Ostojić, a članom Ivan Crnčec, kao predstavnik ministarstva nadležnog za pravosuđe.
 

Pisane vijesti | Priopćenja