Priopćenje sa zatvorenog dijela 89. sjednice Vlade RH

Vlada Republike Hrvatske je na zatvorenom dijelu 89. sjednice prihvatila Godišnje izvješće o radu Nacionalnog povjerenstva za zaštitu civilnog zračnog prometa za 2012. godinu. Na temelju članka 5. Zakona o tajnosti podataka (Narodne novine, broj 79/2007) predmetni Zaključak klasificiran je oznakom „povjerljivo“ pa ga nismo u mogućnosti u cijelosti objaviti.

Također, Vlada se očitovala o Prijedlogu za pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom Zakona o izmjenama Zakona o pravima i dužnostima zastupnika u Hrvatskom saboru. Vlada je mišljenja da Prijedlog nije osnovan. Cjelovito očitovanje Vlade bit će objavljeno uz odluku Ustavnog suda.

Dana je suglasnost za otvaranje privremenog Konzularnog ureda. Cjeloviti materijal ove točke nismo u mogućnosti objaviti, poštujući odredbe međunarodnih sporazuma, kojih je Hrvatska jedna od stranaka.

Usvojen je Pregled zakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2013. godinu kao i Pregled podzakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2013. godinu. Radi se o redovitom izvještavanju o učinjenom u procesu preuzimanja pravne stečevine EU. Cjeloviti materijal ove točke možete pronaći na web stranici Vlade www.vlada.hr.

Što se tiče kadrovskih pitanja, Oleg Valjalo, zamjenik ministra turizma, razriješen je s danom 31. svibnja 2013. godine, na osobni zahtjev.

Uz dobiveno pozitivno mišljenje Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, Nadzornom odboru društva Hrvatska elektroprivreda d.d. predlaže se opoziv dosadašnjeg predsjednika Uprave Zlatka Koračevića, te članova Rodoljuba Lalića i Tomislava Šerića, koji se predlaže za imenovanje novim predsjednikom Uprave. Perica Jukić predlaže se za imenovanje novim članom.

Razriješeni su Petar Barišić, dosadašnji supredsjedatelj, Jasmina Kovačević Čavlović, zamjenica supredsjedatelja te Žarko Katić, Jasen Mesić, Mirko Marković i Ratko Gajica, članovi Međuvladinog mješovitog odbora za provedbu Sporazuma između Republike Hrvatske i Srbije i Crne Gore o zaštiti prava hrvatske manjine u Srbiji i Crnoj Gori i srpske i crnogorske manjine u Republici Hrvatskoj. Daria Krstičević imenovana je novom supredsjedateljicom, Kristian Turkalj njezinim zamjenikom, a Ines Krajčak, Čedomir Višnjić, Ingrid Jurela Jarak, Maja Gregurić, Milan Eraković, Ivan Kujundžić i Zdenko Ljevak imenovani su novim članovima, kao predstavnici nadležnih ministarstava i institucija.

Sukladno odlukama o sanacijama zdravstvenih ustanova, razriješeni su dosadašnji predsjednici i članovi upravnih vijeća zdravstvenih ustanova u kojima je imenovano sanacijsko vijeće i sanacijski upravitelj. Tako je u Kliničkom bolničkom centru Zagreb razriješen predsjednik Upravnog vijeća Tonći Lazibat i članovi Davor Miličić i Vesna Lončar, u Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice predsjednik Marijan Cesarik i članovi Sanja Ožić i Nadan Rustemović, u Kliničkom bolničkom centru Split također predsjednik Marijan Cesarik te članovi Vesna Podlipec i Darko Modun, u Kliničkom bolničkom centru Rijeka predsjednica Ljubica Đukanović i članovi Vojko Obersnel i Vidoje Vujić, u Kliničkom bolničkom centru Osijek predsjednik Sven Kurbel i članovi Zoran Uranjek i Sanja Stipanić, u Kliničkoj bolnici Dubrava predsjednik Tonći Lazibat i članovi Joško Zekan i Luka Vončina, u Kliničkoj bolnici Merkur predsjednik Zlatko Giljević i članovi Antonio Juretić i Lidija Hrastić-Novak, u Klinici za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ predsjednica Ivana Šuman i članovi Danica Kramarić i Vlatka Bilas i naposljetku, u Klinici za dječje bolesti Zagreb razriješen je predsjednik Upravnog vijeća Boris Filipović-Grčić i članovi Velibor Drakulić i Sanja Ožić.



Pisane vijesti | Priopćenja