Priopćenje sa zatvorenoga dijela 113. sjednice Vlade

Na zatvorenome dijelu današnje sjednice, Vlada je odgovorila na repliku Europske komisije pred Sudom Europske unije. Odgovor koji je Vlada utvrdila bit će proslijeđen Sudu Europske unije, a uobičajeno je da se sadržaj korespondencije sa Sudom Europske unije u ovakvim slučajevima javno ne objavljuje.
 
Doneseno je Rješenje o odobrenju sredstava na teret Proračunske zalihe Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2018. godinu.
 
Vlada je usvojila usmeno Izvješće o provedbi Nacionalnog programa reformi 2018. za mjesec kolovoz.                                                        
 
Usvojeni su i pregledi zakonskih i podzakonskih prijedloga kojima Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2018. godinu. Radi se o redovitom izvještavanju o učinjenom u procesu preuzimanja pravne stečevine Europske unije. Materijale za ovu točku možete preuzeti na sljedećim poveznicama:

Zakonski prijedlozi –https://bit.ly/2CqkJJQ
Podzakonski prijedlozi –  https://bit.ly/2NSg2tq

Vlada je raspravljala i o kadrovskim pitanjima. Donesen je Zaključak kojim se predlaže Glavnoj skupštini društva Imunološki zavod d.d. opoziv dijela članova Nadzornog odbora, i to Darka Blagovića, Martine Furlan te Zvonka Raca, dok se istodobno predlaže imenovanje dijela novih članova, i to Mirke Jozić, Marija Meštrovića te prof. dr. sc. Ane Stavljenić-Rukavina.

Razriješeni su predsjednik i članovi Upravnoga vijeća Državne ergele Đakovo i Lipik, Damir Agičić, mr. sc. Željko Vuković i Jozo Miličević. Novim je predsjednikom imenovan doc. dr. sc. Zdravko Barać, a članovima Katarina Glazer i Davor Pašalić.

Razriješen je dio dosadašnjih predstavnika Republike Hrvatske u Međudržavnoj komisiji za praćenje provedbe i primjenu Ugovora između Vlade Republike Hrvatske i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine o plovidbi plovnim putovima unutarnjih voda i njihovom obilježavanju i održavanju, Željko Sič i
Marijana Lozančić. Novim predstavnicama, kao predstavnice Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, imenovane su dr. sc. Duška Kunštek i Marijana Cindrić.

Također, Željko Sič razriješen je dužnosti predstavnika Republike Hrvatske u Međudržavnom povjerenstvu za praćenje provedbe i primjenu Sporazuma između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Srbije o plovidbi vodnim putovima na unutarnjim vodama i njihovom tehničkom održavanju, dok je novom predstavnicom, kao predstavnica Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, imenovana dr. sc. Duška Kunštek.

Razriješeni su dosadašnji supredsjedatelj i predstavnik Republike Hrvatske u Mješovitom povjerenstvu Republike Hrvatske i Katoličke crkve za rješavanje gospodarskih pitanja, Željko Tufekčić i Zdravko Zrinušić. Novim supredsjedateljem Mješovitog povjerenstva imenovan je  Zdravko Zrinušić, a predstavnikom Republike Hrvatske Božidar Kutleša, kao predstavnici Ministarstva financija.

Također, razriješen je supredsjedatelj Mješovitog povjerenstvu Republike Hrvatske i Katoličke crkve za rješavanje pitanja katoličkih predškolskih ustanova, katoličkih škola i katoličkih visokih učilišta doc. dr. sc. Matko Glunčić te predstavnik Republike Hrvatske u istom Mješovitom povjerenstvu Stipe Mamić. Novim je supredsjedateljem imenovan Stipe Mamić, a predstavnikom Momir Karin, kao predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Pisane vijesti