Priopćenje sa zatvorenoga dijela 56. sjednice Vlade

Na zatvorenome dijelu današnje, 56. sjednice Vlade usvojena su stajališta Republike Hrvatske za sastanke ministara nadležnih za obranu (FAC Defence), 6. svibnja 2021., vanjske poslove (FAC), 10. svibnja 2021. te europske poslove (GAC), 11. svibnja 2021.
 
Donesena je odluka o provođenju mjera osiguranja i zaštite. Točka je označena stupnjem tajnosti "povjerljivo" te je nismo u mogućnosti objaviti.
 
Donesen je Prijedlog odluke o davanju suglasnosti za zatvaranje Konzulata. Točka je označena stupnjem tajnosti "ograničeno" te je nismo u mogućnosti objaviti, poštujući odredbe međunarodnih sporazuma.
 
Vlada je usmeno izviještena o provedbi aktivnosti iz Akcijskog plana Republike Hrvatske za sudjelovanje u Europskom tečajnom mehanizmu II (ERM II) te o pregledu zakonskih prijedloga iz Plana zakonodavnih aktivnosti za 2021.
 
Što se tiče kadrovskih pitanja, sukladno Uredbi o izmjenama i dopunama Uredbe o Koordinaciji za sigurnost pri odobalnom istraživanju i eksploataciji ugljikovodika (NN, broj 14/21.) razriješeni su dosadašnji i imenovani novi predsjednik, zamjenica predsjednika i članovi te Koordinacije. Tako su razriješeni David Dobrinić, Mirjana Padovan, mr.sc. Hrvoje Buljan, Zdravko Seidel, Vesna Salamunović, Dinko Suličić i Andro Vidjak. Predsjednikom je ponovo imenovan David Dobrinić, zamjenicom predsjednika Mirjana Padovan, a članovima Lucija Širić, Barbara Škevin Ivošević, Ivana Pezić, Marko Ružić, Vesna Salamunović i Andro Vidjak, kao predstavnici nadležnih institucija.
 
Razriješeni su dosadašnji vršitelji dužnosti članova Statističkog savjeta Republike Hrvatske Stipe Župan, Damir Kaufman, mr.sc. Igor Jemrić, mr.sc. Zvonimir Savić, Zrinka Debeljak, dr.sc. Darko Šiško, dr.sc. Nevenka Čavlek, dr.sc. Ljiljana Kaliterna Lipovčan, dr.sc. Iva Tomić, mr.sc. Boris Feis, Blaženka Sečkar, Iva Borković i Lidija Brković.
 
Novim članovima Statističkog savjeta, kao predstavnici nadležnih ministarstava, ustanova i udruga, sukladno Zakonu o službenoj statistici (NN, broj 25/20.) imenovani su Stipe Župan, Ivana Šuman, mr.sc. Igor Jemrić, mr.sc. Zvonimir Savić, Zrinka Debeljak, dr.sc. Darko Šiško, dr.sc. Nevenka Čavlek, dr.sc. Ljiljana Kaliterna Lipovčan, dr.sc. Iva Tomić, mr.sc. Boris Feis, dr.sc. Mate Damić, Iva Borković i Lidija Brković.
 
Razriješen je pomoćnik ministra znanosti i obrazovanja Momir Karin. Temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom natječaju, na razdoblje od četiri godine, dr.sc. Hrvoje Meštrić imenovan je ravnateljem Uprave za znanost i tehnologiju, mr.sc. Vesna Šerepac imenovana je ravnateljicom Uprave za odgoj i obrazovanje, Momir Karin imenovan je ravnateljem Uprave za potporu i unaprjeđenje sustava odgoja i obrazovanja i Nandor Čapo imenovan je ravnateljem Uprave za nacionalne manjine.
                       

Pisane vijesti