Proglašeno 30 stipendista u akciji "top stipendija za top studente 2006."

Na svečanosti u hotelu Westin danas je proglašeno trideset stipendista u akciji "Top stipendija za top studente" koju je prije pet godina pokrenuo tjednik Nacional.

ZAGREB, 4. srpnja 2006. (Hina) - Na svečanosti u hotelu Westin danas je proglašeno trideset stipendista u akciji "Top stipendija za top studente" koju je prije pet godina pokrenuo tjednik Nacional.

Uz brojne studente svečanosti su nazočili predsjednici države i Vlade Stjepan Mesić i Ivo Sanader, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, predsjednik Uprave NCL media Ivo Pukanić, predstavnici hrvatskih sveučilišta te gospodarstvenici.

Tjednik Nacional i nekoliko hrvatskih tvrtki skupilo je 1,2 milijuna kuna u stipendijski fond, a bit će podijeljeno najboljim studentima. Iznose od 40 tisuća kuna primat će kroz deset mjeseci u ratama od po 4 tisuće kuna u akademskoj godini 2006./2007.

Za top stipendije prijavilo se pet tisuća studenata, a u najuži izbor ušlo je njih 100 od kojih je, prema odluci natjecateljskog suda, izabrano 30 stipendista iz cijele Hrvatske.

Predsjednik Vlade Ivo Sanader čestitao je studentima na dobivenim stipendijama te im poručio da i dalje postižu sjajne rezultate u obrazovanju i školovanju. Dodao je da je Vlada prije mjesec dana inicirala da se ukinu porezi na sve stipendije. Time će se gospodarstvenicima omogućiti jače uključivanje u sustav obrazovanja i pomoći u stipendiranju izvrsnih studenata, rekao je.

Hrvatska Vlada, dodao je Sanader, učinit će sve da Hrvatska postane zemlja znanja, jer je to naš glavni adut u neizbježnom procesu globalizacije. Hrvatska se, poručio je Sanader, mora graditi na društvu znanja i jedna je od zemalja koja je vrlo uspješno počela provoditi Bolonjsku deklaraciju.

Najavio je da će Hrvatska od 2007. uvesti obvezno srednjoškolsko obrazovanje.

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić čestitao je nagrađenim studentima rekavši koliko je važno ulagati u znanje i obrazovanje mladih ljudi dodavši kako to potvrđuje da imamo dobar sustav školstva.

I u izjavi za novinare i predsjednik Mesić i premijer Sanader potvrdili su važnost akcija u stipendiranju najboljih studenata.

Uprava NCL-a media grupe tu akciju započela je 2002., a do sada je stipendije dobilo 82 studenata.



Pisane vijesti