Proslava hrvatskog pridruživanja Europskoj uniji - Posebna regulacija prometa u Zagrebu

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/proslava_hrvatskog_pridruzivanja_europskoj_uniji_posebna_regulacija_prometa_u_zagrebu.jpg
Poštovani predstavnici medija, kao što i sami znate središnja proslava hrvatskog pridruživanja Europskoj uniji održat će se 30. lipnja 2013. u popodnevnim i večernjim satima na Gornjem gradu i Trgu bana Josipa Jelačića. Kako se očekuje okupljanje pedesetak stranih delegacija iz zemalja članica Europske unije, zemalja regije Jugoistočne Europe, čelnika europskih institucija te hrvatskih uglednika, uz posebnu regulaciju prometa, provodit će se i mjere osiguranja uobičajene za ovako velike skupove.

Bitne obavijesti za građane koji dolaze na prostor Trga bana Josipa Jelačića u nedjelju 30. lipnja:

· od 15 do 18 sati pristup prostoru Trga bana Josipa Jelačića bit će onemogućen za sve građane osim za stanare

· u 18 sati otvorit će se ulazi za građane iz Ilice, Gajeve, Praške, Petrinjske i Jurišićeve

· svi građani koji dolaze na prostor Trga bit će pregledani od strane policijskih službenika

· molimo građane da se ne donose sredstva pogodna za nanošenje ozljeda kao što su staklene boce, limenke, oružje, noževi, pirotehnika, kišobrani i sl.)

· tržnica Dolac radit će u subotu redovno, dok će u nedjelju biti zatvorena

Iako će osiguranje biti na najvišoj razini, policijski će službenici nastojati što diskretnije obavljati svoj posao, a građane molimo za strpljenje i razumijevanje.apeliramo na građane da uvažavaju upute dobivene od policijskih službenika kako u dijelu sigurnosnih mjera tako i u dijelu upravljanja prometom kako bi ovaj događaj protekao u redu i bez izgreda!

Iako će osiguranje biti na najvišoj razini, policijski će službenici nastojati što diskretnije obavljati svoj posao, a građane molimo za strpljenje i razumijevanje.

apeliramo na građane da uvažavaju upute dobivene od policijskih službenika kako u dijelu sigurnosnih mjera tako i u dijelu upravljanja prometom kako bi ovaj događaj protekao u redu i bez izgreda!

Dakle, kao što samo već i najavili od subote 29. lipnja do ponedjeljka 1. srpnja 2013. važit će posebna regulacija prometa na određenim prometnicama grada Zagreba i Velike Gorice koje vode od Zračne luke Zagreb do hotela smještaja stranih delegacija, odnosno do Gornjeg grada i Trga bana J. Jelačića, o trasama kretanja iz razumljivih sigurnosnih razloga ne možemo govoriti, kao ni o točnim vremenima prolaska delegacija, međutim na našim smo stranicama obavijestili građane o alternativnim pravcima i molimo ih da ih se pokušaju pridržavati, odnosno da izbjegavaju prometnice na kojima očekujemo otežano ili izuzetno otežano prometovanje.

U slučaju potrebe sve nove informacije bit će objavljene na našim web stranicama.



Pisane vijesti