Prvi potpredsjednik Vlade na Sveučilištu: Političkim podjelama tu nema mjesta, razvijena Rijeka znači razvijenu Hrvatsku

Slika /Vijesti/Vijesti fotografije/travanj/7 travnja/Rijeka.jpg

Prvi potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske Tomislav Karamarko boravi danas u posjetu gradu Rijeci. 

Posjet je započeo sudjelovanjem na svečanom potpisivanju Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Studentski smještaj na kampusu Sveučilišta u Rijeci – I. faza (TRIS)“ prijavljenog na Poziv za dostavu projektnih prijava „Modernizacija, unaprjeđenje i proširenje infrastrukture studentskog smještaja za studente u nepovoljnom položaju“ u okviru OPKK-a. Uz prvog potpredsjednika Vlade bili su ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar, ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić i ministar pomorstava, prometa i infrastrukture Oleg Butković.
 
Tom prigodom prvi potpredsjednik Tomislav Karamarko rekao je da Hrvatska, kao ravnopravna članica Europske unije, ima na raspolaganju fondove kojima može unaprijediti gospodarstvo, znanost, obrazovanje i druge segmente društvenog života. Povlačenje sredstava koja će biti utrošena za poboljšanje kvalitete cjelokupnog sustava studiranja, jedan je do najboljih mogućih načina da se koristi taj europski novac. Istaknuo je da će Vlada i ubuduće s posebnim zadovoljstvom sudjelovati u takvim projektima i ulagati u mlade ljude i kvalitetu školovanja, da Hrvatska doista postane zemlja znanja. Dodao je da politici i političkim podjelama tu nema mjesta, a razvijena Rijeka znači razvijenu Hrvatsku.
 
Nakon toga, prvi potpredsjednik Vlade posjet Rijeci nastavio je sastankom s predstavnicima Uprave Jadrolinije. 
 

Pisane vijesti