Prvi radni sastanak predsjednika Republike Josipovića i predsjednice Vlade Kosor

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/prvi_radni_sastanak_predsjednika_republike_josipovica_i_predsjednice_vlade_kosor.jpg

ZAGREB,19. veljače 2010.(Hina) - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović održao je jutros na Pantovčaku, prvog radnog dana na novoj dužnosti, sastanak s premijerkom Jadrankom Kosor na kojem su dogovorili "kanale komunikacije" između Vlade i Ureda predsjednika, te u skoro vrijeme sastanak na kojem će Vlada predsjednika izvijestiti o stanju državnog proračuna.

"Bio je to konstruktivan razgovor. Razgovarali smo o kanalima komunikacije i koordinaciji kod pitanja kod kojih imamo zajedničku nadležnost, ponajprije obrani i nacionalnoj sigurnosti, te vanjskoj politici", kazao je predsjednik Josipović novinarima poslije prvog radnog sastanka s premijerkom Kosor.

"Dogovorili smo vrlo konkretnu suradnju i, po potrebi, izravnu komunikaciju, bez posrednika. Dogovorili smo i da relativno brzo dođemo, primjerice potpredsjednik i ministar financija i ja i predstavimo predsjedniku Josipoviću stanje državnog proračuna", izjavila je Kosor.

Razgovarali smo i o drugim strateškim odlukama, sukreiranju vanjske politike, hrvatskom putu u EU, a posebno o mjerama za snaženje gospodarstva koje su i Vladi i predsjedniku u središtu pozornosti, dodala je Kosor i izrazila nadu da će i dalje imati dobru i konstruktivnu suradnju.

Josipović je naglasio da nadležnosti koje imaju i Vladu i predsjednika upućuju na suradnju i zajedničko razmatranje određenih pitanja. Dogovoren je sastanak stručnih timova u vezi s gospodarskom situacijom zemlje.

Predsjednik i premijerka nisu htjeli komentirati pisanje medija koji navode da će predsjednik Uprave Croatia osiguranja Hrvoje Vojković otići za veleposlanika u Maroko.

Oboje su naglasili da će se kod takvih imenovanja, o kojima suodlučuju predsjednik i Vlada, voditi računa o stručnosti i moralnosti kandidata, a Kosor je kratko kazala da to što se piše nije točno.



Pisane vijesti