Radionica o Nacrtu prijedloga zakona o Hrvatskom kvalifikacijskom okviru i o Izvješću o povezivanju HKO-a s EKO-m i QF-EHEA-om

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa i Stručni tim za potporu Povjerenstvu za provedbu Hrvatskoga kvalifikacijskog okvira (HKO) organiziraju 12. srpnja 2011. u prostorijama IV. gimnazije u Zagrebu, Avenija Dubrovnik 36, od 10:00 do 17:00 sati radionicu o Nacrtu prijedloga zakona o Hrvatskom kvalifikacijskom okviru i o Izvješću o povezivanju HKO-a s Europskim kvalifikacijskim okvirom (EKO) i Kvalifikacijskim okvirom Europskog prostora visokog obrazovanja (QF-EHEA) ( Referencing and Self-certification Reprot of the CROQF to the EQF and QF-EHEA).

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa (MZOŠ) i Stručni tim za potporu Povjerenstvu za provedbu Hrvatskoga kvalifikacijskog okvira u završnoj su fazi izrade Izvješća o povezivanju HKO-a s EKO-m i QF-EHEA-om koje će biti dostavljeno Savjetodavnoj skupini Europske komisije za provedbu Europskoga kvalifikacijskog okvira ( EQF Advisory Group) krajem kolovoza 2011.g. i predstavljeno na sjednici Savjetodavne skupine pri Europskoj komisiji u listopadu 2011.g.

Preduvjet za završetak Izvješća je zakonski i institucionalni okvir za provedbu HKO-a predložen u Nacrtu prijedloga zakona o Hrvatskom kvalifikacijskom okviru koji je izradila Radna skupina MZOŠ-a na temelju Nacrta prijedloga uredbe Stručnog tima i Nacrta prijedloga uredbe zakonodavne skupine u okviru projekta Instrumenta pretpristupne pomoći (IPA) „Daljnji razvoj HKO-a“. Nacrtom prijedloga zakona predlaže se uređenje HKO-a kao instrumenta za povezivanje svih dijelova kvalifikacijskog sustava, njegova provedba, tijela nadležna za provedbu, njihove nadležnosti, uvjeti i postupci rada te vođenje Registra HKO-a.

Cilj radionice je predstaviti i raspraviti Nacrt prijedloga zakona o Hrvatskom kvalifikacijskom okviru i Izvješće o povezivanju HKO-a s EKO-m i QF-EHEA-om, a namijenjena je dionicima koji imaju dostatna predznanja o HKO-u te su sudjelovali u ranijim aktivnostima povezanim s dosadašnjim razvojem i provedbom HKO-a.



Najave

Dokumenti