Sanader: Sport treba približavati ljude i zemlje

Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija odmah sinoć, nakon incidenta na nogometnoj utakmici Malta - Hrvatska, kontaktiralo je s Ministarstvom vanjskih poslova Malte i nastavlja te konsultacije kako bi se rasvijetlili razlozi tog incidenta, te brinući o svim hrvatskim državljanima koji su još na Malti.

ZAGREB, 8. rujna 2005. (Hina) - Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija odmah sinoć, nakon incidenta na nogometnoj utakmici Malta - Hrvatska, kontaktiralo je s Ministarstvom vanjskih poslova Malte i nastavlja te konsultacije kako bi se rasvijetlili razlozi tog incidenta, te brinući o svim hrvatskim državljanima koji su još na Malti.

Resorna ministrica Kolinda Grabar Kitarović još je sinoć kontaktirala s ministrom vanjskih poslova Malte Michaelom Frendom, i izrazila žaljenje zbog tog incidenta te želju da se u međusobnoj suradnji utvrde točni razmjeri i sve okolnosti incidenta.

"Nastavjamo komunikaciju i danas i pružamo konzularnu pomoć svim našim državljanima koji su još na Malti", istaknula je Grabar Kitarović na početku današnje sjednice Vlade.

Premijer Ivo Sanader ističe također kako se nastavlja briga o svima koji su još na Malti te rasvjetljavanje svih razloga tog, kako je rekao nepotrebnog incidenta.

Svi smo tužni što nismo pobijedili ali nogomet i sport trebaju približavati ljude i zemlje, a ne biti povod neredima, kazao je Sanader.



Pisane vijesti