Sastanak Komisije za odnose s vjerskim zajednicama Vlade Republike Hrvatske s predstavnicima šest vjerskih zajednica

Komisije za odnose s vjerskim zajednicama Vlade Republike Hrvatske
i
Židovske vjerske zajednice Bet Israel u Hrvatskoj,
Evangeličke crkve u Republici Hrvatskoj,
Reformirane kršćanske kalvinske crkve u Hrvatskoj,
Bugarske pravoslavne crkve u Hrvatskoj,
Hrvatske starokatoličke crkve,
Makedonske pravoslavne crkve u Hrvatskoj,
U prostorijama Židovske vjerske zajednice Bet Israel u Zagrebu danas je održan sastanak Komisije za odnose s vjerskim zajednicama Vlade Republike Hrvatske s predstavnicima šest vjerskih zajednica.
Kao i dosadašnja tri sastanka Komisije za odnose s vjerskim zajednicama održana s Katoličkom crkvom, Srpskom pravoslavnom crkvom i Islamskom vjerskom zajednicom u Hrvatskoj i ovaj sastanak je održan u ugodnoj atmosferi i otvorenom razgovoru. Definirani su predmeti i metode rada na daljnjoj provedbi Ugovora, te je zaključeno, da će se zajednički tražiti rješenja za eventualna buduća otvorena pitanja.
Iz Vladine Komisije sastanku su nazočili predsjednik Komisije, ministar pravosuđa Orsat Miljenić, članovi Komisije, ministri Arsen Bauk, Željko Jovanović i Mirando Mrsić te tajnik Komisije Franjo Dubrović.
Židovsku vjersku zajednicu Bet Israel predstavljao je glavni rabin Kotel Da-Don, Evangeličku crkvu generalni vikar Branko Berić, Reformiranu kršćansku kalvinsku crkvu biskup Lajoš Čati Sabo i župnik Janoš Hajek, Bugarsku pravoslavnu crkvu u Hrvatskoj sveštenoikonom Emil Angelov, Hrvatsku starokatoličku crkvu svećenik Darko Mejaški, te Makedonsku pravoslavnu crkvu protojerej Kirko Velinski.
Zagreb, 30. svibnja 2012.
Komisija i vjerske zajednice




Pisane vijesti