Sastanak Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Hrvatske zajednice općina u Sisku

Predsjednik Vlade Andrej Plenković predsjedat će sastankom Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Hrvatske zajednice općina, u srijedu, 10. srpnja 2024., s početkom u 11 sati, u Sisku (Hotel Panonija, Ul. Ivana Kukuljevića Sakcinskog 21).
 
Podsjećamo da je prvi sastanak u tom formatu održan u Zagrebu, 19. prosinca 2016., radi uspostave načela partnerstva u komunikaciji sa svim hrvatskim županijama, gradovima i općinama. Tada je dogovorena praksa redovitog usklađivanja višerazinskog upravljanja Hrvatskom, radi njezinoga ravnomjernog regionalnog razvoja.
 
Teme sutrašnjeg sastanka u Sisku bit će obnova i revitalizacija potresom pogođenih područja, ublažavanje posljedica vremenskih nepogoda u poljoprivredi, mjere za borbu protiv klimatskih promjena, aktivnosti u okviru daljnjeg unaprjeđenja standarda sustava obrazovanja te uloga različitih dionika u razvoju primarne zdravstvene zaštite.
 
Uoči početka sastanka, u 10.50 sati, dodijelit će se niz ugovora iz Javnog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava jedinicama lokalne i regionalne samouprave za razvoj javne turističke infrastrukture Ministarstva turizma i sporta.

Dodijelit će se i niz ugovora o financiranju iz „Programa revitalizacije depriviranih područja Karlovačke i Sisačko-moslavačke županije“ za Sisačko-moslavačku županiju, kao i ugovori o privremenom sufinanciranju sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u 2024. godini.

Snimatelji i fotoreporteri mogu snimiti dodjelu ugovora, početak sastanka i uvodna obraćanja, a po završetku sastanka predviđene su izjave za medije.

Najave