Sastanak Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Udruge općina u Bjelovaru

Predsjednik Vlade Andrej Plenković predsjedat će sastankom Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova u Republici Hrvatskoj i Hrvatske zajednice općina, u utorak, 21. prosinca 2021. godine, u 10.00 sati, u Bjelovaru (Restoran Šljukin gon, Đurđevačka cesta 167).
 
Podsjećamo da je prvi sastanak u tom formatu održan u Zagrebu, 19. prosinca 2016. godine, radi uspostave načela partnerstva u komunikaciji sa svim hrvatskim županijama, gradovima i općinama. Tada je dogovorena praksa redovitog usklađivanja višerazinskog upravljanja Hrvatskom, radi njezinoga ravnomjernog regionalnog razvoja.
 
Teme sutrašnjega sastanka u Bjelovaru  bit će Zakon o odgoju i obrazovanju te provedba Plana oporavka i otpornosti, cestovna infrastruktura i linijski prijevoz putnika te demografske mjere i mjere za mlade.
 
Napominjemo da će, u skladu s odlukom Stožera civilne zaštite, predstavnici medija pri ulasku u  Restoran Šljukin gon, gdje se održava sastanak, morati imati EU digitalnu COVID potvrdu ili drugi odgovarajući dokaz o cijepljenju, preboljenju ili testiranju na COVID-19.
 
Po dolasku u Bjelovar, u 8.30 sati, predsjednik Vlade Andrej Plenković sastat će se s mons. Vjekoslavom Huzjakom, u Bjelovarsko-križevačkoj biskupiji (Trg Eugena Kvaternika 5).
 
Potom će se, u 9.00 sati, premijer Plenković sastati sa županom Bjelovarsko-bilogorske županije Markom Marušićem i gradonačelnikom Grada Bjelovara Darijem Hrebakom (Zgrada Bjelovarsko-bilogorske županije, dr. Ante Starčevića 8).
 
U 9.30 sati, predsjednik Vlade obići će novu zgradu Opće bolnice Bjelovar.
 

Najave