Sjednica Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe opojnih droga

Pod predsjedanjem potpredsjednice Vlade i ministrice obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranke Kosor održana je danas u Vladi sjednica Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe opojnih droga.

Na sjednici je usvojen prijedlog Akcijskog plana suzbijanja zlouporabe opojnih droga do 2012. godine. Riječ je o aktu na kojem su radila većina ministarstava i državnih tijela istaknula je predsjednica Povjerenstva Jadranka Kosor i upozorila predstavnike ministarstava da naprave pregled aktivnosti, a Ured za suzbijanje zlouporabe opojnih droga zadužila za praćenje rokova.

Na današnjoj sjednici članovi povjerenstva su upoznati s aktivnostima koje su se održavale u povodu obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti te su istaknute aktivnosti usmjerene prevenciji kao što su okrugli stolovi, tribine, seminari, rad s klubovima za mlade, spaljivanje droge u Našicecementu, te mnoge druge aktivnosti. Između ostalog predsjednica Povjerenstva Jadranka Kosor dala je inicijativu kojom bi se izmijenili propisi koji bi omogućili brže spaljivanje zaplijenjene droge.

Također na sjednici je predstojnik Ureda za suzbijanje zlouporabe opojnih droga Dubravko Klarić imenovan za predstavnika u radu Grupe za suradnju u borbi protiv zlouporabe nezakonite trgovine drogama Vijeća Europe.



Pisane vijesti